Viering 775 jaar Ommen zoekt organisatietalent

0241779_775_jaar_stadsrechten.jpg
Een impressie van de brainstormavond ‘Ommen 775 jaar stadsrechten’ gehouden op 29 juni 2022 in het gemeentehuis.

OMMEN – Volgend jaar is het 775 jaar geleden dat Ommen, één van de oudste Overijsselse steden, haar stadsrechten uit handen van de Utrechtse bisschop Otto III ontving. Nu de Stichting 775 stadsrechten Ommen een feit is, kan er concreet invulling gegeven worden aan de viering van dit bijzondere lustrum.

Wat er volgend jaar allemaal staat te gebeuren, ligt in handen van de inwoners van Ommen. Tijdens de brainstormavond die afgelopen zomer is gehouden, zijn er al tal van goede ideeën geopperd om het komend jaar feestelijk aan te kleden. Welk vervolg wordt er nu aan die avond gegeven?

Muziekestafette of reunie

Het stichtingsbestuur is er van overtuigd dat het in Ommen niet ontbreekt aan organisatietalent. Ze roept verenigingen, stichtingen, inwoners en al die anderen dan ook op om zelf aan de slag te gaan met het thema 775. Het bestuur: “Maak plannen voor een hardloopwedstrijd van 775 meter, organiseer een reünie voor Ommenaren van 77,5 jaar en ouder of organiseer een muziekestafette van 7,75 uur. Kijk ook eens in de agenda van je vereniging of bestaande activiteiten aan te passen zijn aan het thema 775. Meld je voorgenomen activiteiten vervolgens bij de stichting via: 775jaarommen@gmail.com. Wij zullen de activiteiten gaan coördineren, brengen waar mogelijk organisatoren samen en treden in overleg voor het afstemmen van de jaaragenda. Ook stellen we een budget beschikbaar om de activiteiten extra aan te kleden en nemen we een deel van de promotie op ons. Kortom, in 2023 viert Ommen dat ze 775 jaar stadsrechten heeft en dat vieren we samen!”

Een impressie van de brainstormavond ‘Ommen 775 jaar stadsrechten’ gehouden op 29 juni 2022 in het gemeentehuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.