TomTom Simons wijst FC Ommen de weg in Dalfsen

Tom Simons was de TomTom die FC Ommen op de goede weg zette in Dalfsen.

DALFSEN – De toeschouwers die afkwamen op de burentwist tussen ASC ’62 en FC Ommen mochten rekenen op twee tot op het bot gemotiveerde elftallen. Behalve dat de voetbaleer van het Vechtdal op het spel stond, moest de nodige frustratie worden weggespeeld. Op het vertrouwde sportpark Gerner moest de degradant uit Dalfsen de blooper tegen Heerde (6-0 aan de broek) naar de vergetelheid zien te spelen, terwijl de bezoekers uit Ommen een nare afdronk overhielden aan het met minimalistische cijfers verloren uitglijer tegen Avereest (0-1). Beide ploegen moesten hun wraakgevoelens twee weken zien te beteugelen. Opgekropte frustratie. De verwachting was dan ook dat de Derby van het Vechtdal, of zo u wilt Vechtdalderby zou uitpakken tot een vechtderby, een voetbalgevecht op het scherpst van de snede en geen bloedeloos schaakspel. Twee ploegen die vol inzetten op winst, wetende dat een zege werkt als balsem voor de gekwetste voetbalziel.
Tom Simons was de TomTom, die de bezoekers uit Ommen de weg wees in Dalfsen, in wat Heskamp typeerde als ‘een nette derby’. “We wisten dat ASC een goed team heeft. Met routine en ervaring en vorig seizoen nog acterend in de tweede klasse. Wij hebben daar met ons jonge team wilskracht tegenover gezet. Hebben een goede pot neergezet. Super geconcentreerd en super gemotiveerd. We zijn scherp begonnen en dat heeft zich uitbetaald. Op felheid en agressie hebben we de wedstrijd gewonnen.”
‘De zwarte parels’ pakken op Gerner al vroeg een voorsprong, als Tom Simons een voorzet van Jesse de Lange met het hoofd opwaardeert tot treffer. Beide ploegen creëren hierna wel kansen, maar een treffer blijft uit. Na de thee mag Simons de afstand tussen de clubs in grotere cijfers uitdrukken vanaf de strafschopstip. Dit buitenkansje laat de man die deze middag het verschil maakt zich niet ontglippen. De thuisclub slaagt er in het resterende half uur niet in de schade te beperken. Stefan Kortman heeft besloten deze middag de nul te bewaren en aldus geschiedde. Net op moment de hoop stilletjes aan is gedoofd in de club van de blauwbroeken, tovert Simons een zoutvaatje uit de broekzak. De ranke aanvaller zat deze middag onder stroom, tovert een gracieuze schaar uit zijn stelten en tekent voor ‘een valse hattrick’. 0-3, dat is op een roze wolk terug naar Westbroek.
Heskamp stuurde de volgende elf de wei in: Stefan Kortman, Nick Runhart, Frank Merjenburgh, Robin Meijerink, Ramon Schuldink, Jorn Hekman, Milan Pierik, Wesley Mulder, Marvin Veerman, Jesse de Lange en Tom Simons. Maarten Bel, Maarten Schoemaker en Cas van Marum kregen na rust als invaller speelminuten.
Stand 3C: Dieze West 5-13, Heerde 4-12, VHK 5-10, Rouveen 5-9, Lutten 4-6 (9-6), FC Ommen 4-6 (7-4), ASC ’62 4-6 (5-12), Olympia ’28 5-6 (9-9), Zwolsche boys 5-6 (3-9), Hattem 4-4, Avereest 5-4, Dedemsvaart 5-3 (6-9) en Hardenberg ’85 5-3 (6-17).
Zaterdag speelt FC Ommen thuis tegen Heerde. Aanvang: 14.30 uur.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.