Spelmomenten uit de wedstrijd ASC’62 tegen FC Ommen

0242556_IMG6488.JPG
.

ASC’62 verliest van FC Ommen

ASC’62 speelde thuis tegen FC Ommen en verloor met 0-3. Beide teams spelen tot nu toe zeer wisselend in deze competitie. ASC’62 boekte in twee door de weekse oefenwedstrijden wel mooie overwinningen maar in de competitie wil het nog niet lukken. In de laatste competitie wedstrijden kwam ASC’62 steeds na tien minuten spelen op achterstand. Ook in deze wedstrijd. Door veel aanvalsdrift in het begin van de wedstrijd werd de bal op het middenveld door Wouter de Boer verspeeld. Omdat de rechtsback ook al bij de middenlijn stond kon Tom Siemens geheel vrijstaand eenvoudig de 0-1 binnen koppen. ASC’62 had in deze fase veel balbezit maar de voorwaartsen kwamen onvoldoende in scoring positie er was veel te veel balverlies. Ruststand 0-1. Kort na de hervatting ging ook nog eens keeper Thom Scherpenkate in de fout. Hij tikte binnen het zestienmeter gebied de Ommer spits aan en scheidsrechter Landman uit Hengelo legde de bal terecht op de stip. Het was wederom Siemens die keihard binnen schoot (0-2). De thuisploeg bleef spelen voor een beter resultaat en de kansen kwamen er ook. Maar steeds stond keeper Stefan Kortman in de weg. Vijf minuten voor tijd speelde opnieuw Siemons zich keurig vrij en zijn schuiver rechts onder was onhoudbaar voor keeper Scherpenkate. Eindstand 0-3. Een teleurstellende middag voor de Dalfsenaren. Voorafgaande aan de wedstrijd kreeg ASC’62 aanvaller Matthijs van Gelder de bloemen. Hij speelde 250 wedstrijden voor ASC’62, maar het was niet zijn middag.

SV Dalfsen krijgt geen loon naar werken

Dalfsen speelde thuis tegen v.v. Jubbega en verloor met 0-1. Het was de eerste keer in de historie dat beide verenigingen tegenover elkaar stonden. Jubbega speelde met een mix van eigen spelers en buitenstaanders waaronder enkele ex profspelers zoals Henrico Drost (ex Heerenveen) en Xander Houtkoop (ex Go Ahead Eagles). Na een aftastende fase van beide ploegen nam Jubbega meer initiatief en dit leidde al gauw tot enkele goede kansen. In de 11e minuut wist Jubbega zelfs te scoren maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Even later volgde een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel en doordat de bal door de Dalfser muur van richting werd veranderd viel deze pardoes achter Mark Knol in het doel (0-1). Door het doelpunt ging Dalfsen wat verder van de goal verdedigen en nam het initiatief van Jubbega over. Kleine kansen volgden maar gescoord werd er niet door Dalfsen. Na de hervatting stroopte Dalfsen de mouwen verder op en verhoogde de druk op het Friese doel. Met name de gebroeders van den Anker waren een plaag voor de Friese defensie en een doelpunt hing in de lucht. Dit doelpunt kwam er ook nadat Vince van den Anker over links demarreerde en de bal voorzette waaruit gescoord werd. De Friese vlagger appelleerde en gaf aan dat de bal over de achterlijn zou zijn geweest en de verder prima leidende scheidsrechter nam het advies over, doelpunt afgekeurd. Ondanks hevige protesten kwam de leidsman niet terug op zijn besluit en Dalfsen pakte de draad weer op. Hierbij nam het in de defensie behoorlijke risico’s maar Jubbega wist hier niet van de profiteren. Ondanks enkele kansen wist Dalfsen verder niet te scoren en gingen de punten met de bus mee naar Friesland. Eindstand 0-1. Zondag speelt Dalfsen een uitwedstrijd tegen Emmen, aanvang 14.00 uur.

Hoonhorst verliest na een zwakke eerste helft

Hoonborst speelde uit tegen Nieuw Heeten en verloor met 1-0. De thuisploeg leek vanaf het begin te beseffen dat er gestreden moest worden om resultaat te halen. Vanaf de kant oogde het team veel energieker en kon vrijuit en in alle rust de opbouw verzorgen. En als Hoonhorst dat stapje extra niet doet dan wordt het lastig. En zo liep Hoonhorst het eerste half uur continue achter de feiten aan. Al in de 5e minuut werd er veel ruimte gegeven. Een middenvelder van Nieuw Heeten kreeg er de bal en had alle tijd om goed beoordelen waar de doelman van Hoonhorst stond. Hij plaatste de bal over Mike Damman heen in de verre hoek (1-0). Even later gaf Jens Eggens na een half uur spelen de bal op en presenteerblaadje aan Nieuw Heeten, het schot ging net naast. Stelde Hoonhorst daar dan niets wat tegenover? Bar weinig in de eerste helft. Het duurde tot een enkele minuten voor rust, in een fase waarbij Hoonhorst net wat meer in de wedstrijd leek te komen, dat de eerste serieuze doelpoging te noteren viel. Een vrij trap op rechts van Dion Diepman werd door de doelman van de thuisploeg niet goed ingeschat en ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Na de hervatting nam de van blessure terugkerende Roy Diepman in het centrum de plaats in van Borit Zwerink. Er ontstond een open wedstrijd met aan weerskanten goede mogelijkheden te scoren. Hoonhorst trok het initiatief naar zich toe, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg De aanvallen werden ingeleid mede door balverlies van Hoonhorst, en dat leidde tot een 1 op 1 situatie met Mike Damman die zich de winnaar toonde. Een schot net naast en een bijna 100% doelpunt werd door Roy Diepman voorkomen met een sliding. Daarna kwamen de kansen voor Hoonhorst dat veel aanvallender ging spelen. Voorzetten van Ivor Smook vanaf links waren zeer gevaarlijk. Zijn eerste werd ternauwernood tot corner verwerkt en bij een volgende werd de inzet van gekeerd door een speler en de rebound van Dion Diepman was voor de doelman. Mike Damman mocht wederom laten zien waarom hij aan een sterk seizoen bezig is door baas te zijn in een 1 op 1. In de laatste tien minuten werd een schot van Tom Dijkslag nog van richting veranderd en belandde op het dak van het doel. Eindstand 1-0. Maar het besef dat er meer mogelijk is én nodig is voor resultaat door mentaal meer te brengen lijkt bij Hoonhorst nogal eens te ontbreken en blijft het team met nul punten rode lantaarndrager blijft in de 4e klasse G.

V.V. Lemelerveld verliest van subtopper uit Hengelo

Lemelerveld speelde thuis tegen het Hengelose BWO en verloor met 2-3. Lemeleveld weerde zich kranig tegen deze subtopper (derde op de ranglijst) maar bleef uiteindelijk toch met lege handen staan. Lemelerveld begon goed aan de wedstrijd. Het nam na circa twintig minuten spelen een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Job Heerink. Lang genoten de Lemelervelders niet van deze voorsprong. Een minuut erna was het al weer gelijk .en tien minuten voor rust werd het zelfs 1-2. Dit was tevens de ruststand. Na de hervatting vergroten de bezoekers de voorsprong naar 1-3. Lemelerveld ging op zoek naar een beter resultaat en scoorde met een mooi doelpunt van Matthias Reimink de aansluiting treffer (2-3). Lemelerveld probeerde in de slotminuten nog een punt thuis te houden maar dat lukte niet. Eindstand 2-3. Lemelerveld staat nu op een elfde plek in deze nog jonge competitie. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur uit tegen Suryoye Mediterraneo FC. Deze ploeg uit Enschede bezet de vierde plek.

S.V. Nieuwleusen boekt goede overwinning op S.V. Gramsbergen

Nieuwleusen speelde thuis tegen Gramsbergen en won zeer verdiend met 3-1. Het thuispubliek ziet direct dat de thuisclub er geen gras over laat groeien en dat het wil winnen vandaag. Nieuwleusen zit er kort op en maakt het Gramsbergen flink lastig. Daarentegen speelde Gramsbergen slordig en de ploeg werd gedwongen om fouten te maken. Na circa tien minuten de eerste kansen voor de oranjehemden. Thomas Koobs gaf de eerste serieuze waarschuwing af door zich goed langs drie verdedigers te worstelen waarna de inzet van Tom Vasse net werd geblokt. In de 13e minuut was het Vasse die goed doorzet en Randy Vink bij de tweede paal vond, hij rondde beheerst af. Wanneer Nieuwleusen na 20 minuten een beetje gas terug neemt, krijgen de bezoekers een beetje lucht maar het enige gevaar van de gasten moest uit standaardsituaties komen. De grootste kansen waren toch voor de thuisclub. Vink probeerde het randje strafschopgebied. Keeper werkte de bal slecht weg en Bas Evenboer kon de 2-0 binnenschiet. Voor de thuisclub is er geen vuiltje aan de lucht totdat opeens Tim Hoogenkamp opzichtig in de fout gaat. Hij probeerde een aanvaller uit te spelen maar raakte de bal kwijt waarna Roy Seinen in de 36e minuut voor een leeg doel binnen schoot ( 2-1). Vlak voor rust schoot Leon de Raad zeer beheerst de 3-1 ruststand binnen. De eerste kans na de hervatting was pas na een kwartier, maar wel uit een vrije trap. Ruben Brinkman legde de bal op het hoofd van Vink, die schampte de bal, maar de bal ging net naast. Aan de andere kant was er ineens een ouderwetse scrimmage voor het doel van Hoogenkamp maar de bal werd keurig weggewerkt. Bij Nieuwleusen volgden vervolgens enkele wissels. Door deze omzettingen ging Gramsbergen iets meer naar voren voetballen waardoor er meer ruimte kwam voor de aanvallers van Nieuwleusen. Dankzij de keeper van de bezoekers bleef Gramsbergen een grotere nederlaag bespaard. Eindstand 3-1. Zaterdag speelt Nieuwleusen in Vriezenveen om 15.00 uur tegen DOS ’37 op sportpark Het Midden.

USV doet goede zaken in Makkinga

Zelf met 0-2 winnen bij Makkinga terwijl de top-3 van de ranglijst stuk voor stuk punten verspeelde. Daardoor heeft USV deze koplopers ineens scherp in het vizier en is dan ook de winnaar van het weekeinde in 4A Noord. Groots was het zeker niet op het hobbelige, door dassen geplaagde veld in het kleine Friese dorp. Beide ploegen begonnen afwachtend. Het kat-uit-de-boom-kijken werd in de 9e minuut even onverwacht als fraai verstoord door Niek Hamers. De mee opgerukte USV-captain deed op randje buitenspel alles goed na een pass van Niek Ekkelenkamp. Schuin voor het doel kaatste zijn inzet via binnenkant paal in het net (0-1). Na deze mooie treffer gooide de thuisploeg de schroom wat van zich af en probeerde USV terug te dringen. USV kwam een keer goed weg bij een kopbal, maar voor de rest viel er weinig te halen. Doelman Martijn Scheper heerste als een vorst in zijn strafschopgebied. De minimale marge was na de hervatting voor de thuisploeg het sein voor nog meer opportunisme. De ingevallen Ian Vlierman had die dadendrang meteen de kop in kunnen drukken. Na goed voorbereidend werk van Max Schaeffer stond de spits oog met doelman Roelof Betlehem. Maar zijn inzet strandde op het uitgestoken been van de ruime 40-plusser. De thuisclub bleef strijden voor een puntje en had pech toen een verdwaald afstandsschot zomaar de paal raakte. Aan de overkant wisten Ian Vlierman en Thijmen Stegeman de wedstrijd niet in het slot te draaien. Vijf minuten voor tijd was Makkinga was nog een keer gevaarlijk, maar in de tegenstoot behield Thijmen Stegeman het overzicht en zette Schaeffer alleen voor keeper Betlehem (0-2). Zondag begint USV aan een serie tegen de huidige top-3 van de ranglijst. Om te beginnen thuis tegen Ruinerwold. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

Verslag/Foto: Evert Jan Goos

Spelmomenten uit de wedstrijd ASC’62 tegen FC Ommen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.