Reconstructie toegangswegen Ommen-Noord 

0241239_Dante_-_fietspad.jpg
.

OMMEN – De Chevalleraustraat en Kievitstraat in Ommen staan op de kop. De straat richting stuw Ommerkanaal en het Broekdijkje ligt er half opgebroken bij. Dat levert vooral ongemak op voor de bewoners van de wijk Dante-Noord. Het is een stap achteruit, om er straks twee of drie vooruit te doen. De contouren van een vrij liggend fietspad zijn te zien en zo hier en daar zijn al stukken gereed. Al met al een flinke verbetering. Het wordt een stuk veiliger voor fietsers en dan met name scholieren, vooral afkomstig van de
buitengebieden. Een toverstafje biedt geen soelaas, het is geen kwestie van 1, 2, 3 en klaar. Het is een fiks karwei dat een tijd gaat duren en waarbij met grof geschut tewerk wordt gegaan. Grote brokken wegdek moeten worden verwijderd voor een nieuw aan te leggen afgezonderde rijwielbaan. Gelukkig staan de puinhopen in de Dante in het teken van verfraaiing en vooral verbetering en het scheppen van een veiliger omgeving voor schoolgaande kinderen.

Tekst/Foto: Willem Lampe

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.