Ommen presenteert solide begroting, maar ‘toekomst biedt onzekerheden’

0241294_3739FE9E-ECAE-4751-959C-9237C37C9A09.JPG
.

OMMEN – Burgemeester en wethouders van Ommen bieden de gemeenteraad een structureel sluitende meerjarenbegroting aan.

Met een ruim overschot en ruim een miljoen euro voor nieuw beleid heeft de gemeente voldoende geld in kas om de wensen in het uitvoeringsprogramma te realiseren. “Maar de toekomst kent opvallend veel onzekerheden, waardoor het zinvol is om ruim in onze reserves te blijven zitten”, zegt wethouder Financiën Leo Bongers.

Centrumvisie

Bongers noemt in dit verband corona, de energiecrisis, de inflatie, het vluchtelingenvraagstuk en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Daarnaast is het tijdig werven en behouden van personeel een aandachtspunt. Bovendien staat Ommen voor een aantal belangrijke opgaven. Het uitvoeringsprogramma van de centrumvisie staat ‘aan de vooravond van realisatie’, stelt Bongers. Ook de algemene infrastructuur van doorgaande wegen is nog steeds in het vizier. Hoewel een nieuwe ontsluiting Ommen-zuid pas op de lange termijn wordt voorzien, wil de gemeente hier toch al stappen in zetten. Het wordt meegenomen in een onderzoek naar de infrastructuur van de toekomst, waar ook de provincie en andere partijen bij betrokken worden. Ook de omgeving van het station wordt hierbij onder de loep genomen. Lees verder op pagian 5.

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.