In Vilsteren vallen de doelpunten als herfstbladeren in een najaarsstorm

0242424_vilsteren_-_wesepe_2.jpg
Wesepe-doelman Rick Jansen wordt in de slotminuut verslagen door een 'krul' van Jari Vlierman. Vilsteren wint in de absolute staart van het zinderende en doelpuntrijke duel met 5-4.

VILSTEREN – Sport, spanning en sensatie op de Molenesch. In de wedstrijd Vilsteren contra Wesepe zat alles wat voetbal leuk maakt; strijd, passie, twee ploegen die vol op de aanval speelden, gedurfde acties, poedelende verdedigers en daarnaast schitterende goals, als zoete kersen op een heerlijke slagroomtaart – dat laatste is beeldspraak. Voetbal zonder doelpunten is als een jachtgeweer zonder patronen, maar doelpunten…, man o man, die vielen op de Molenesch rijkelijk. Als herfstbladeren in een onstuimige najaarsstorm. Voetbalclub Vilsteren trekt geen volle zalen, maar verdiende deze middag een groot publiek. Wat een pot! Smullen geblazen. Een bizarre wedstrijd, met een al even bizar scoreverloop in een wedstrijd vol geestdrift en vervoering. De thuisclub mocht zich uiteindelijk laven aan het zoet der overwinning. Voor het arme, maar o zo dappere Wesepe, dat bezig leek aan een wonderbaarlijke wederopstanding, liep de eindfase van het duel uit op een tragedie. Geteisterde, lijkbleke koppies, waar is hier de nooduitgang?

Het eerste werk voor doelman Job de Groot was de bal uit het gespannen net achter hem plukken. Davy Timmer Arends prikte een vrije trap feilloos achter de kansloze sluitpost. De 0-1 achter werd razendsnel verbouwd tot 2-1, dankzij eerst Justus von Martels en even later Matthijs Kamphuis. Halverwege het eerste bedrijf lijkt Vilsteren op rozen te zitten als alweer Von Martels doelman Rick Jansen weet te verschalken. 3-1, geen vuiltje aan de lucht. Even later moet Dik Runherd achteruit de keel. “We staan te slapen achterin”, waarschuwt de trainer zijn defensie. Jorik Rouweler had dat ook al ontdekt en zorgt dat Wesepe niet te ver achterop raakt. Het momentje van geestelijk afwezigheid wordt hersteld als Wouter Mars Justus von Martels de mogelijkheid biedt zijn persoonlijke trilogie te voltooien. 4-2 voor en na de rust richting kantine. Die is binnen.
Maar elke vorm van logica werd in dit duel getart. Wederom blijkt in de liefde en in voetbal alles mogelijk. Timmer Arends maakt er weer een wedstrijd van. Vilsteren verzuimt de marge van twee te herstellen en dat lijkt de ploeg van Runherd fataal te worden als de Derbystar onder het rechtervoetje van libero Mike van der Kolk doorschiet. Rouweler profiteert optimaal van het slippertje en tilt de score naar 4-4. Vilsteren dreigt zelfs koppie onder te gaan, maar De Groot laat zien dat-ie geen vliegen staat te vangen in het Vilsterse doel en redt de meubelen. Opluchting bij het thuispubliek maakt in de slotminuut zelfs plaats voor dolle vreugde als invaller Jari Vlierman vanuit een scrimmage de bal met precisie in de kruising mikt. 5-4. Rode konen na afloop bij Runherd. “Wat een wedstrijd. Hartslag 200, pfff…”
Runherd stuurde de volgende elf het kunstgras op: Job de Groot, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Rick Kortstee (46. Koen Kortstee), Matthijs Kamphuis, Stijn Niens, Jelle Niens (aanvoerder), Rowi Hollegien, Wouter Mars, Justus von Martels (46. Sven Koggel) en Lars Kampman (70. Jari Vlierman).
Stand 5E: CCW ’16 5-12, Terwolde 5-10 (15-8), Davo 5-10 (6-3), Zwolle 5-10 (9-8), Voorst 5-9 (16-8), Vilsteren 5-9 (11-8), Epse 5-7, Go Ahead 5-6, Emst 5-5, Wissel 5-3 (8-18), Wesepe 5-3 (8-21) en Batavia ’90 5-3 (7-21).
Zondag speelt Vilsteren uit. Op sportpark de Marslanden is SV Zwolle de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Dolle vreugde bij de spelers van Vilsteren, nadat Jari Vlierman de niet meer verwachte 5-4 binnenschiet in de thuiswedstrijd tegen Wesepe.

 

Verslag: Willem Lampe

 

 

Meer foto's

Dolle vreugde bij de spelers van Vilsteren, nadat Jari Vlierman de niet meer verwachte 5-4 binnenschiet in de thuiswedstrijd tegen Wesepe.
Dolle vreugde bij de spelers van Vilsteren, nadat Jari Vlierman de niet meer verwachte 5-4 binnenschiet in de thuiswedstrijd tegen Wesepe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.