Het is weer voorbij, die mooie zomer

0241265_aanlegsteigers_1.jpg
.

OMMEN – Het eerste wat door je hoofd schiet is een oud hitje van Gerard Cox, ‘’t Is weer voorbij die mooie zomer…’ Zaterdag werd het watersportseizoen in Ommen afgesloten. De aanlegsteigers nabij de Vechtkade zijn losgeschroefd en verscheept naar het naburige Ommerkanaal. Daar werden door een vrachtwagen met kraan uit het water getakeld, om vandaar uit te worden vervoerd naar de winteropslag. Toch elk jaar weer een schrikmomentje. De steigers uit het water betekent dat de zomerseizoen ten einde is. Het daglicht krimpt en de duisternis treedt steeds eerder in. Blad verkleurt en valt van de bomen, de ganzen trekken zuidwaarts en de korte broek en de slippers kunnen weer achterin de kledingkast, die hebben we voorlopig niet nodig. Waterkoude en rode loopneuzen dienen zich binnenkort aan. Het wordt weer tijd voor de lange onderbroek, handschoenen, warme chocomel en met repen spek gevulde erwtensoep. Als de bakker begint te adverteren met zijn ‘zuute plassies’ draaien we de verkeerde kant van het jaar op. Het is niet anders. Elk jaar weer die schaamteloze herhaling van de seizoenen. Je staat er nauwelijks bij stil, tot je de kraan van Dé-Gé de aanlegsteigers voor de pleziervaart uit het water ziet sleuren.

Tekst/Foto: Willem Lampe

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.