Gebo Tours houdt inloopdag voor chauffeurs

0241728_Gebo_Tours_lesbus_1.jpg
.

(Advertorial)

NIEUWLEUSEN – Op 29 oktober houdt de Nieuwleusense vestiging van Gebo Tours van 9.00 t/m 15.00 uur een inloopdag voor chauffeurs. Centraal staat de Gebo Academy. Directeur Erik de Roo (37): “Opleiden is het hart van mijn bedrijf.”

Gebo Tours is een touringcarbedrijf met 3 vestigingen, 90 touringcars en 200 personeelsleden. Sinds vijf jaar staat De Roo aan het roer van Gebo Tours. Sinds zijn aantreden als directeur bij dit familiebedrijf heeft hij de ambitie om het niveau van de chauffeurs nog verder omhoog te brengen.

Gebo Academy

Deze doelstelling geeft de directeur vorm via de Gebo Academy. Binnen dit opleidingsinstituut zijn twee lesbussen en twee instructeurs actief. Alles met de bedoeling om een goede bijscholing aan de chauffeurs te bieden en de schadelast omlaag te brengen. De Roo vindt bij- en nascholing van het huidige personeel en het goed opleiden van zijn nieuwe chauffeurs van levensbelang. “Een rijbewijs halen is één ding, maar je wordt pas een goede chauffeur in de praktijk,” zegt hij daarover. “Hier leer je ontzettend veel in het voortraject, zoals met mensen omgaan en brengen we je veel technische kennis bij.”

Flexibel

Nieuwe chauffeurs die bij Gebo in dienst treden, mogen kiezen hoe flexibel ze hun werkweek willen invullen. Dat varieert volgens de directeur van een 0-urencontract tot een fulltime aanstelling. “Bovendien is er voor elk wat wils. Dagtochten, schoolreisjes, wintersportreizen, versterking van ’t openbaar vervoer en voetbalreizen. We hebben mensen die ergens parttime werken en bij ons één dag in de week rijden, omdat ze dit zo leuk vinden.” De cultuur bij Gebo Tours is laagdrempelig en warm. “Dat geldt ook voor de inloopdagen. Vooraf aanmelden is onnodig. Iedereen krijgt hier een realistische voorstelling van het vak. We zijn hier eerlijk over en maken niks mooier dan het is.”

Machtig mooi

De zesentwintigjarige Bart Koekoek is touringcarchauffeur en reisleider bij Gebo Tours. Hij vindt het ‘machtig mooi’ om zo’n groot voertuig te besturen. “Daarnaast is geen dag hetzelfde. Ieder keer heb ik een ander soort groep. Ik maak elke keer weer wat nieuws mee. Anders zou ik het gauw saai gaan vinden.” Bart werkt 36 uur. En draait het ene seizoen meer uren dan het andere. “Vooral voor en na de zomervakantie heb ik het erg druk met schoolreisjes. In de winter heb ik veel werk met wintersportreizen. Er kunnen dan lange dagen tussen zitten, maar we mogen zes dagen achter elkaar actief zijn als touringcarchauffeur. In het buitenland loopt dat soms op tot twaalf.”

Breed werkaanbod

De enthousiaste touringcarchauffeur vindt Gebo Tours een aantrekkelijke werkgever, omdat het werkaanbod heel breed is. “Ik kan kiezen uit welke soort ritten ik leuk vind. Dat geldt trouwens voor iedere chauffeur. De salariëring is volgens de CAO en dus dik in orde.” Als touringcarchauffeur opereert Bart als solist. “Toch heb ik leuke collega’s bij Gebo Tours,” vertelt hij. “Ze zijn erg behulpzaam en ik kan er altijd – als dat nodig is – op terugvallen. Voor nieuwe chauffeurs is het fijn om te weten dat je een mentor krijgt. Dat is een ervaren chauffeur die je de fijne kneepjes van het vak bijbrengt.”

Gebo Tours
Den Hulst 134
7711 GT Nieuwleusen
T 0529 – 481 234
E info@gebo.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.