Collecte voor het Diabetes Fonds

OMMEN – De collecteweek van het Diabetes Fonds vindt dit jaar plaats van maandag 31 oktober tot en met zaterdag 5 november. Ook in de gemeente Ommen zullen collectanten langs de deur gaan. De opbrengst maakt belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling en de genezing van diabetes mogelijk.

Doneren kan door contant geld in de collectebus te doen of makkelijk en veilig te betalen door middel van de QR-code op de collectebus of de legitimatiekaart van de collectant. Wie de collectant heeft gemist, kan heel makkelijk, veilig en anoniem betalen via de QR-code op de donatieflyer of eenmalig via diabetesfonds.nl/geven.

Over diabetes

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes. Van hen heeft 10 procent diabetes type 1, een vorm van diabetes die je als peuter al kunt krijgen. Hierbij vernielt het afweersysteem de cellen die insuline maken. Het hormoon insuline regelt de bloedsuiker. Daarom moeten mensen met diabetes type 1 hun bloedsuikerwaardes continu onder controle proberen te houden. Dat doen ze door meerdere keren per dag de bloedsuiker te meten, de dosis insuline te berekenen en deze toe te dienen via spuit of insulinepomp. Bij diabetes type 2 reageert het lichaam niet meer goed op insuline. Regelmatig afwijkende bloedsuikerwaardes kan bij diabetes leiden tot complicaties zoals blindheid, uitval van nieren, schade aan hart- en bloedvaten en zenuwstelsel.

Het Diabetes Fonds

Het Diabetes Fonds vindt dat iedereen een gezond leven verdient, zonder diabetes en de complicaties ervan. Vrij van diabetes, daar vechten we voor! Daarom wil het Diabetes Fonds Nederland gezonder maken en diabetes genezen. Dat doen we door wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen en het uiteindelijke doel: genezing. En door de gezonde keuze makkelijker te maken onder meer door leefstijltips te geven. Ga voor meer informatie over diabetes naar de website

www.diabetesfonds.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.