‘Beleef Nieuwleusen’ introduceert nieuwe fietsroute

0242368_IMG6411.JPG
Wethouder Jan Uitslag kreeg uit handen van voorzitter Rob Vogelzang (l) van 'Beleef Nieuwleusen' het eerste exemplaar van de nieuwe fietsroutes van Nieuwleusen en omstreken. Mink de Vries (m) is de samensteller van de fietsroutes met de vele bezienswaardigheden.

NIEUWLEUSEN – Afgelopen week werd in ’t Witte Peerd in Nieuwleusen het eerste boekje van de nieuwe Vecht-Reest fietsroute gepresenteerd. De uitgave, met eigen fietsroute, is gemaakt door ‘Beleef Nieuwleusen’, een samenwerkingsverband van diverse organisaties, bedrijven en stichtingen.

Voorzitter Rob Vogelzang: “Wij hebben inmiddels een nieuw logo en willen daarmede ‘groene duurzaamheid’ uitstralen. Wij willen graag Nieuwleusen nog meer op de kaart zetten. Een van onze kernactiviteiten, misschien wel de belangrijkste, is de evenementenkalender. Wij hopen voor de gemeenschap met deze kalender het nog aantrekkelijker te maken om deel te nemen aan allerlei activiteiten. Belangrijk vinden wij ook dat het geld dat binnenkomt ook weer teruggaat naar de gemeenschap. De fietsroute is gericht op al dat wat de moeite waard is om te zien en/of te bezoeken tussen de Vecht en de Reest. ‘Beleef Nieuwleusen’ is geen nieuw merk in een toeristische marketingwereld, maar een gemeenschapsmodel waarbij de deelnemende organisaties naast elkaar staan. Op deze manier versterken we elkaar en dat komt weer ten goede aan de gemeenschap.”

Presentatie

Samensteller van deze educatieve nieuwe fietsroute is Nieuwleusenaar Mink de Vries. Via een power-point presentatie nam hij de aanwezigen mee langs de twee routes met ieder hun eigen wetenswaardigheden. “Duur van de fietsroute is circa drie uur”, weet De Vries. Hij laat met de route zien hoe aantrekkelijk Nieuwleusen en de omgeving van Nieuwleusen eruit ziet en wat er allemaal te beleven valt. “Om er over mee te praten moet je er geweest zijn”, merkt hij op. Hij kreeg bij het samenstellen van deze route veel medewerking van vier historische verenigingen te weten Dalfsen, Nieuwleusen, Oudleusen, Oud Avereest en de gemeente Dalfsen met het DNA van Dalfsen.
Wethouder Jan Uitslag nam het eerste exemplaar in ontvangst. “Nieuwleusen mag hier trots op zijn, jullie staan hiermee duidelijk op de kaart. De fietsroute heeft veel verrassende bezienswaardigheden tussen Vecht en Reest. Dat kan cultureel-historisch zijn, maar ook duurzaam actueel, ondernemend en creatief. Ter afsluiting suggereerde hij: “Pak de fiets en laat u verrassen tussen de Vecht en Reest.”

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.