Voetbal regio Dalfsen

Foto USV: Matchwinner Sem Hartman (2e van links) loert op een tweede treffer maar ziet deze voorzet over achterlijn gaan. 

ASC’62 uit de beker

ASC’62 speelde thuis de derde bekerwedstrijd tegen v.v. Hellendoorn. Door tweemaal winst in de eerste wedstrijden hadden de Dalfsenaren aan een gelijk spel genoeg om door te bekeren. In de eerste helft moest ASC’62 alle zeilen bij zetten om met een gelijke stand de rust in te gaan. Na de hervatting had ASC’62 de zaakjes beter voor elkaar. Toch kwam het vlak voor tijd alsnog op achterstand. Een vrije trap werd door de muur van richting veranderd en de bal rolde via de binnenkant paal in het doel. Eindstand 0-1.

Hoonhorst bekert door na overwinning op Nieuw Heeten.

Na eerdere overwinningen op SV Zwolle (0-7) en Balkbrug (2-1) werd afgelopen zondag Nieuw Heeten met 1-0 verslagen. Matchwinner was Ivor Smook met een doelpunt in de rebound. Door deze overwinning bekert Hoonhorst door. SV Zwolle trok zich na twee bekerduels overwinning terug. Zondag start Hoonhorst de competitie met een thuiswedstrijd tegen promovendus Sallandia uit Deventer.

S.V. Nieuwleusen verder in de beker

Afgelopen zaterdag speelde s.v. Nieuwleusen tegen dorpsgenoot SV Dalfsen en won de wedstrijd overtuigend met 4-0. Dit was ook de ruststand. Door dat de andere wedstrijd in de poule tussen SVI en ZAC in 2-2 eindigde plaatste s.v. Nieuwleusen zich voor de volgende bekerronde. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Henk van Dijk, lid en vrijwilliger van s.v. Nieuwleusen. In de 20e minuten van de wedstrijd kwam de thuisclub al op een 3-0 voorsprong door twee doelpunten van Randy Vink en een van Tom Vasse. Vlak voor rust werd het zelfs 4-0, doelpuntenmaker was Bas Evenboer. De chaos in de verdediging bij de Dalfsenaren werd in die eerste helft keihard afgestraft. Nieuwleusen speelde een wat mindere tweede helft. Beide ploegen kregen nog wel enkele kansen maar door goed keeperswerk aan beiden kanten werd er niet meer gescoord. Zaterdag om 14.30 uur begint de competitie voor s.v. Nieuwleusen met een thuiswedstrijd tegen Vroomshoopse Boys.

USV wint nipt van De Blesse

Een week voor de start van de competitie slaagden USV en De Blesse er nooit in het publiek te vermaken. Het bekerduel stond voortdurend op een veel te laag pitje. Vanaf de aftrap grossierden beide ploegen in slordigheden. Daardoor viel er niets te beleven voor beide doelen. In de 23e minuut was er dan toch een opleving. Een voorzet op maat van Wouter Smudde werd door Sem Hartman uitstekend afgerond (1-0). Daarna pakte USV nadrukkelijker het initiatief. De Blesse hing een paar keer aan de noodrem, maar de uitvoering van de kansrijke vrije trappen was onder de maat. Wie dacht dat USV na de hervatting met een aantal verse krachten het verschil ging maken, kwam bedrogen uit. De accuratesse in het spel bleef ver te zoeken. Net als het tempo dat nodig was om het vele balbezit om te zetten in treffers. Ian Vlierman was nog het dichtst bij succes. Zonder te weten hoe stopte De Blesse doelman Joran de Groot een schot van dichtbij. Daarna was de USV-spits onfortuinlijk toen zijn lage schuiver werd gekeerd door de paal. Ook De Blesse kon bepaald niet overtuigen waardoor het duel in de miezerregen eindigde in gezapigheid. Voor een succesvolle start van de competitie zullen beide ploegen komende zondag een stuk beter voor de dag moeten komen. USV begint met een thuiswedstrijd tegen Kraggenburg. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

USV gaat weer kaarten

Het kon lange tijd niet, maar vanaf komende vrijdag 23 september wordt er weer tweewekelijks gekaart bij USV. Let op: deze herstart geldt uitsluitend voor de spelsoort klaverjassen. De aanvang is telkens 19.30 uur. Voor de beste klaverjassers zijn er dagprijzen en algehele competitieprijzen te winnen. Hier de data van dit kalenderjaar 2022: 23 september, 7 oktober, 21 oktober, 4 november, 18 november, 2 december, 16 december, 30 december.

Foto USV: Matchwinner Sem Hartman (2e van links) loert op een tweede treffer maar ziet deze voorzet over achterlijn gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.