Ton Roos met ‘Liefde voor later’ in Dalfser Stoomfabriek

DALFSEN – Onder de titel ‘Liefde voor later’ brengt Ton Roos op zaterdag 29 oktober in theater De Stoomfabriek een avondvullend programma met luisterliedjes, folksongs en chansons uit zijn veelzijdige repertoire.

Gast daarbij is zijn vroegere zangmaatje Herman Erbé, die ooit als helft van het duo Circus Custers onder die naam o.a. talloze bijdragen aan Sesamstraat leverde. De hits ‘Verliefd’ en ‘Monica’ klinken nog regelmatig op de vaderlandse radiostations. Erbé kan bogen op een fraaie solocarrière en maakte verscheidene cd’s. ‘De muziek van taal in de taal van muziek’ is het motto voor de liedjeskeuze, die mede bepaald wordt door herinneringen aan artiesten en gebeurtenissen tijdens Roos’ eigen – bescheiden – activiteiten op kleinkunstpodia in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw.

Beroemde troubadourclub

Als 15-jarige Haarlemse scholier begon hij met zingen. Toen dat vrij snel radio- en t.v.-optredens en platencontracten opleverde, ontstond er een klein artistiek schaduwleven naast zijn normale schoolleven. In de Haarlemse Waagtaveerne hoorde en zag hij vele kleinkunst- en muziekgrootheden. Martine Bijl, Elly en Rikkert, Jules de Corte en Boudewijn de Groot waren er te gast. Maar ook wereldberoemde buitenlandse folkartiesten bezochten die Waag: Joan Baez en Pete Seeger, de Ierse Dubliners en ook Paul Simon zongen er. Ton Roos en Herman Erbé beklommen er regelmatig het podium en maakten in de beroemde troubadourclub van heel dichtbij kennis met zowel het betere Nederlandse lied als met internationaal repertoire.
Geleidelijk aan echter verhuisden Tons zangactiviteiten naar het tweede plan; zingen werd een ‘liefde voor later’. Zestig jaar na zijn eerste optreden en al enkele jaren na zijn werkende leven aan het Zwolse Deltion (Sprint) College is het nu ‘later’ genoeg om die liefde nog eens te laten opbloeien; het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan. Met toepasselijke anekdotes en een keur aan liedjes zorgen de twee troubadours voor een avond gevarieerd luisterplezier in de Stoomfabriek. “Liefde voor later”. Zaterdag 29 oktober 2022. Aanvang 20.30 uur.

www.theaterdestoomfabriek.nl

 

0238766_Herman_Erbe.jpg
.

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.