Politiek Verwoord

0237659_D66_logo_Ommen.jpg
.

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Henri Mors van D66 aan het woord.

Deze week is het politieke reces ten einde, we gaan weer vol optimisme aan de slag met de drie taken die we als raadsleden hebben. Namelijk kaderstellende taken waarbij we het college en de gemeente opdracht geven om binnen de kaders die wij als raad hebben bepaald, te werken. Dat controleren wij ook en roepen als het nodig is het college dan ook ter verantwoording. Maar de allerbelangrijkste taak die wij als raadsleden hebben, is de vertegenwoordigende taak. Hier kom ik later op terug.

Wij stellen als gemeenteraad de kaders vast waarbinnen het college en de ambtenaren plannen moeten uitwerken. Zo hebben we in de afgelopen vier jaar regelmatig als raad met het college gesproken over de verkeersproblematiek in en om het centrum van Ommen, zijn er moties en amendementen aangenomen en zijn er toezeggingen gedaan door de wethouder. Niets van dat al heeft geresulteerd in een bevredigende oplossing. U heeft in het Ommer Nieuws van vorige week kunnen lezen dat de gemeente inloopbijeenkomsten organiseert over de verkeersstructuur centrum Ommen. We gaan het dus weer over doen. Op zich staan we daar als D66 positief tegenover, er is een nieuwe portefeuillehouder (wethouder) op dit dossier waardoor D66 de hoop heeft dat er een meer evenwichtig verkeersbesluit zal worden ontwikkeld wat op een breed draagvlak kan rekenen. We moeten ook durven terug te komen op eerder gestelde kaders en doorpakken.
De controlerende taak van de gemeenteraad wordt vaak onderschat en komt jammer genoeg niet altijd goed uit de verf als de coalitiepartijen een ruime meerderheid hebben. Maar de controlerende taak van raadsleden gaat verder dan alleen het beoordelen van de stukken die wij toegestuurd krijgen. We gaan graag ter plaatse kijken en spreken met inwoners over wat er wordt gedaan met de opdrachten die wij aan het college hebben gegeven. Bijvoorbeeld als wij als gemeenteraad opdracht hebben gegeven om iets nader te onderzoeken, is dat geen opdracht om het zo uit te voeren of zo te presenteren. D66 staat voor een constructieve, maar kritische raad die oog heeft voor wat het college doet en wat dat voor gevolgen heeft voor onze inwoners.
Zoals ik in de inleiding heb geschreven is de belangrijkste taak van raadsleden de vertegenwoordigende taak. Als volksvertegenwoordigers hebben wij de verantwoordelijkheid om onze inwoners en bedrijven te vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Dat kan uiteraard alleen maar als wij weten wat er bij u leeft. Wij willen met respect het goede gesprek aangaan en vooral met elkaar in gesprek blijven. Maar niet alleen in gesprek, luister ook naar elkaar! Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn om toch een goed gesprek te hebben. Om het makkelijk te maken om met elkaar te spreken hebben we regelmatig inloopspreekuurtjes.

Inloopspreekuurtjes

Wil je met ons spreken, bijvoorbeeld over het eerder genoemde verkeersplan, kom dan naar onze inloopsreekuurtjes die wij elke maandag voor de commissievergaderingen houden, aanvang 19.30 uur in de Carrousel. De eerstvolgende inloopspreekuurtjes zijn op 12 september en 10 oktober. Zie onze website https://ommen.d66.nl/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.