Kiek in het Vechtdal

0238498_Kiek_in_het_Vechtdal.jpg
.

REGIO – Op 30 september verschijnt het boek Kiek in het Vechtdal. Vijftig verhalen over levend erfgoed langs de Overijsselse rivier. In deze uitgave doen rivierjournalist Wim Eikelboom en fotograaf Gijs Dragt een greep uit het immaterieel erfgoed langs de Vecht een liefelijke kronkelrivier in het laagland van Overijssel. Inwoners van het Vechtdal koesteren hun verhalen, tradities en gewoonten. Vaak zijn deze gekoppeld aan de feestdagen, het landschap of zijn ze op een andere manier geworteld in de cultuur van het Vechtdal. Het gaat om levend erfgoed van generatie op generatie. Van paasbulten, eetgewoonten, streeknamen en andere verhalen die worden doorverteld.
Het boek telt 96 pagina’s, bevat 121 afbeeldingen in kleur en is verkrijgbaar bij de reguliere boekhandel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.