Het Boek van de Week

0238468_BvdW.jpg
.

Nicolaas Daarling heeft zijn goedlopende softwarebedrijf voor miljoenen verkocht en loopt sinds de verkoop enigszins met zijn ziel onder de arm. Hij weet niet zo goed wat hij verder wil. Een weekje wandelen met zijn vader in de Eifel maakt hem ook niets wijzer. Hij had gehoopt van zijn vader iets over hun gezinsverleden te horen. Nicolaas’ moeder vertrok uit hun leven toen hij vier was. Zijn vader voedde hem en zijn zusje op. Ook over de breuk tussen zijn vader en grootvader die naar de VS vertrok, wil zijn vader niet spreken. Al met al verloopt de week in dat opzicht nogal onbevredigend.

Catharina

Terug in Nederland is het een vriend die hem op een psychotherapeute wijst. Catharina van Dedem. Hij begint met sessies bij haar, zij leidt hem naar de oorsprong van zijn achternaam: het buiten Den Alerdinck bij Laag-Zuthem. Zijn nieuwsgierigheid is gewekt, hij stapt in de auto om hals over kop naar Overijssel af te reizen. Op internet heeft hij al het één en ander gelezen, vooral de conferenties met Amerikaanse en Russische deelnemers trekken zijn aandacht.

Koude Oorlog

De eerste aanblik van het huis doet hem schrikken, het huis ziet er precies zo uit als het huis waar zijn vader in de verhaaltjes voor het slapengaan over vertelde. Hoe kan het dat zijn vader zoveel van het huis wist. Hij moet er geweest zijn, dat kan niet anders. Toch wil zijn vader er niets over zeggen. Door gesprekken met Wouter Koning, de huidige eigenaar, komt Nicolaas steeds meer over Den Alerdinck en zijn bewoners te weten. Dat Frans Lurvink, eigenaar in de jaren tachtig, aan het eind van de Koude Oorlog Amerikaanse en Russische invloedrijke personen bij elkaar bracht. Dat zijn grootvader daar mogelijk ook bij was. Hoe valt dat alles te rijmen met wat hij tot nu toe te weten is gekomen? Wat is de rol van Catharina? Wat is zijn eigen rol? Wie trekt er aan de touwtjes? Nicolaas puzzelt verder en komt stapje voor stapje achter de bizarre waarheid rond zijn eigen persoon.

Salland

Otten zet met ‘Het Alerdinck mysterie’ een thriller met internationale allure neer. Intrigerend tot het eind, in een bekende setting: dat van Den Alerdinck, Salland en wijde omgeving.

Het boek ‘Het Alerdinck mysterie‘ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.