Felicitaties voor diamanten bruidspaar Hallink-Dogger

0239187_ARDMbruidspaarhallink-dogger120220921110817.jpg
.

OMMEN – Vorige week feliciteerde Burgemeester Hans Vroomen het bruidspaar Hallink-Dogger met hun diamanten huwelijksjubileum. Het was 21 september 60 jaar geleden dat Jan Hallink en Lien Dogger in het huwelijk traden. Jan werd geboren in het buitengebied van Lemele en Lien komt uit het buitengebied van Den Ham.

De sinds vorige week maandag 87-jarige Jan en de inmiddels 84-jarige Lien ontmoetten elkaar bij de Steile Oever; daar in het Eerderbos tussen Ommen en Den Ham kwam de jeugd vroeger samen. Het was toen ‘gelijk raak’ volgens Jan. Na vier jaar verkering werd er op vrijdag 21 september 1962 getrouwd in het gemeentehuis en in de kerk in Den Ham.

Bruidsjapon

Tot het trouwen werkte Lien een jaar of vijf als kraamverzorgster in de regio en stond zij bij heel wat baby’s aan de wieg. Na het trouwen ging het paar wonen in Lemele. Enkele jaren na de geboorte van hun dochter werd Lien in 1972 als kosteres en gebouwbeheerster bij de Hervormde Kerk in Lemele gevraagd en verhuisden ze naar de nabijgelegen kosterwoning. Dit werk deed ze tot 1995.
Jan werkte van jongs af aan bij de textielfabriek Ten Cate in Nijverdal en dit was ook zijn enige werkgever. Na decennia daar gewerkt te hebben kon hij zo’n 30 jaar geleden met pensioen gaan. Het bruidspaar kreeg één dochter, die bij toeval vorige week haar eigen 25-jarig huwelijksjubileum vierde. Eerder dit jaar trouwde de enige kleindochter; en er is ook nog één kleinzoon.
Het paar woonde op verschillende plekken in Lemele, maar in verband met wat gezondheidskwaaltjes woont het paar sinds afgelopen voorjaar met veel plezier in Zorgcentrum Oldenhaghen. In de recreatiezaal aldaar werd er gebak geserveerd en werd zelfs de bewaarde ‘bruidsjapon’ tentoon gehangen.

Tekst/Foto: Enzio Ardesch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.