Echtpaar Goedhart- Loos zestig jaar getrouwd

0238782_IMG6121.JPG
Echtpaar Goedhart-Loos werd thuis gefeliciteerd met hun zestig jarig huwelijk door burgemeester Erica van Lente.

DALFSEN – Afgelopen week feliciteerde burgemeester Erica van Lente, Bruno en Ria Goedhart wonende aan de Korte Kampen, met hun zestig jarig huwelijk. Het feest werd met de gehele familie thuis gevierd.

Bruno werd geboren in Zuid-Scharwoude (Noord-Holland). Hij werkte eerst kort in de tuinbouw en vervolgens 38 jaar als laborant bij de Hoogovens. Op zestigjarige leeftijd ging hij met pensioen. Hij was vele jaren actief bij de vakbond en mocht graag in de tuin werken. Ria werd geboren in Heiloo. Zij werkte kort in de huishouding en daarna een aantal jaren bij transportbedrijf De Waard in een administratieve functie. Ook werkte zij vele jaren bij haar ouders die een café runden. Zingen was haar grote hobby. Ruim 57 jaar was zij lid van de Langerdijker Oratorium Vereniging. Daarin trad zij op met bekende zangers. Hoogtepunt was altijd de jaarlijks uitvoering waar lang voor werd geoefend en naartoe werd geleefd. In het verleden breide zij veel, niet alleen voor de familie maar ze breide ook bijvoorbeeld truien die vervolgens in de winkel werden verkocht. Verder houdt zij erg van lezen. Het echtpaar heeft een zoon en twee kleinkinderen. Circa vier geleden ging de zoon op zoek naar een woning waar zijn echtgenote iets met paarden kon doen. Voorwaarde was dat ook zijn ouders mee konden verhuizen. Die woning werd gevonden aan de Korte Kampen in de gemeente Dalfsen, waar zij tot grote tevredenheid samen wonen. “Het was in het begin wel even wennen”, zegt het diamanten echtpaar, want je laat al je familie en kennissen in het ‘westen’ achter. Maar we hebben het hier nu goed naar onze zin.”

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.