Echtpaar Flier-Bouwmeester zestig jaar getrouwd

0238783_IMG6137.JPG
Wethouder Jan Uitslag kwam het echtpaar Flier-Bouwmeester thuis feliciteren met hun diamanten huwelijk.

NIEUWLEUSEN – Wethouder Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen bezocht afgelopen week het echtpaar Flier aan de Plaggenslag in Nieuwleusen en feliciteerde hen namens de gemeente Dalfsen met hun diamanten huwelijk. De dag zelf werd gezellig met familie en vrienden thuis doorgebracht en op een later tijdstip wordt nog een feestje gevierd.

Martin werd geboren in IJsselmuiden. Hij bezocht de MULO in Kampen en hij volgde op de Kweekschool de opleiding tot sportleider. Zijn eerste baan was ook op een basisschool in IJsselmuiden. Na enkele omzwervingen o.a. als sportleider bij de gemeente Enschede kwam hij in Nieuwleusen terecht. Hij werkte op een aantal basisscholen en als laatste als sportleider op de mavo de Rank. Hij beëindigde zijn loopbaan als adjunct aan het Agnieten College in Nieuwleusen. Ook bestuurlijk was Martin actief zoals bij de volleybal, de tennisvereniging en in de sportraad. Ook was hij vele jaren betrokken bij de voedseltranssporten naar onder meer Polen. De wieg van Henny stond in Zwolle. Na de lagere school bezocht zij de ULO en daarna volgde zij aan de KLOS (Kleuterleidster Opleiding School) de opleiding tot kleuterleidster. Ook haar eerste baan was in Nieuwleusen en haar laatste functie bekleedde zij van 1984 tot 2002 als directeur van LOVK (Landelijk Onderwijs voor varende kinderen) in de volksmond Schippersschool genoemd. Henny was vele jaren actief tennisster in Nieuwleusen en speelde hockey bij MHC Dalfsen. Het echtpaar hield van reizen, dit kwam ook mede doordat een dochter in Nieuw Zeeland woont. Daar zijn ze door de jaren heen meer dan tien keer op bezoek geweest. Het echtpaar heeft drie kinderen: twee dochters en een zoon en zij hebben tien kleinkinderen. Het echtpaar beschikt nog over een goede gezondheid en woont nu alweer tot grote tevredenheid ruim elf jaar in hun huidige woning aan de Plaggenslag in Nieuwleusen.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

1 REACTIE

  1. Ik heb nog bij jullie gewerkt in de Meidoornstraat in Nieuwleusen. Maarre……is Hennie vandaag ook niet jarig? Gefeliciteerd.
    Maar ook gefeliciteerd met jullie 60 jarig huwelijk en nog vele jaren samen.
    Gr. Dicky Veneberg Prins.🎆🎊🎉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.