Burgemeester Erica van Lente in gesprek met inwoners

0238769_Erica_van_Lente_in_gesprek_op_de_weekmarkt.JPG
Op de weekmarkt in Dalfsen ging burgemeester Erica van Lente afgelopen donderdag in gesprek met inwoners over de veiligheid in de gemeente Dalfsen.

DALFSEN – Burgemeester Erica van Lente ging afgelopen donderdag op de weekmarkt in Dalfsen in gesprek met inwoners van de gemeente Dalfsen. Door in gesprek te gaan probeerde zij input op te halen bij de inwoners voor het Integraal Veiligheidsplan. Dit deed zij samen met enkele medewerkers van het bureau Scherp in Veiligheid.

De gemeenteraad stelt minimaal eens per vier jaar de prioriteiten/doelen vast die de gemeente nastreeft op het gebied van de openbare orde en veiligheid, in de vorm van een Integraal Veiligheidsplan. Veiligheid is een belangrijke voorwaarde om fijn te kunnen leven, wonen, werken en recreëren. Veel partijen hebben hier invloed op. Gezamenlijke inzet ter voorkoming van onveiligheid is effectief als alle partijen op een goede manier samenwerken.

Muntjes

Door in gesprek te gaan, konden inwoners aangeven wat zij belangrijk vinden op het gebied van veiligheid in de gemeente Dalfsen. Belangstellenden kregen drie rode muntjes die in één van de twaalf kokers konden worden gedeponeerd, bij een voor hen belangrijk onderwerp. Enkele onderwerpen waren: jeugdoverlast, alcohol en drugs, verkeerveiligheid, inbraak, huishoudelijke geweld, overlast buren etc. Ook de koker diversen was na een half uurtje aardig gevuld. Een veelgehoorde opmerking was de ergernis van loslopende honden en het niet opruimen van hondenpoep. De gemeente wil met een startnotitie bereiken dat er een compact strategisch Integraal Veiligheidsplan (IVP) 2023 – 2026 ontstaat, dat in afstemming met inwoners, ondernemers, veiligheidspartners en betrokkenen binnen de gemeentelijke organisatie tot stand komt.
Voor de uitvoering van het IVP wordt gewerkt met jaar/uitvoeringsprogramma’s. Deze programma’s geven aan welke instrumenten bijdragen aan de geformuleerde doelstellingen.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.