Uit Hei en Dennen: Wesp

0236342_Antoinette_Pieterman.jpg
.

 

Het was deze, voor u nu vorige week, onmeunig warm. Ons hele huis straalt gelukkig koelte uit door onze geweldige airco, die overuren draait. Hoe deden we dat vroeger, toen het toch echt net zo warm kon zijn. Gordijnen dicht en luchtige kleding aan, veel meer was er toen niet.

Maar zonnige middagen zijn er ook om lekker op het terras buiten te eten. Dus zaten Gerrit en ik deze week gezellig onder de luifel met een glaasje wijn en heerlijke door Gerrit gemaakte hapjes. Om ons heen gonsden vliegen, bijen en wespen, die we argeloos weg wuifden. Tijdens een nip van mijn glas wijn wist een wesp zich tussen mijn lip en mijn glas te wurmen. Een steek en branderig gevoel aan mijn bovenlip was het gevolg. Zwol mijn lip op? Nou en of! Deed het zeer? Ach, vergeleken met een bevalling niet, maar het brandde wel! Gauw een washandje met ijs op de plek. Lekker koel, dat wel. Het bleef best pijn doen. Een half uur later zagen mijn lippen er uit als die van de ooit zo beroemde Brigitte Bardot. Na een aantal dagen is het wel wat verbeterd, maar het voelt nog onwennig.

Ja, er is veel leed als je het weet! Ik zie elke zomer uit naar warme dagen van rondom de 23 graden en een zacht briesje. Gebeurt dat wel eens? Héél af en toe. Zo’n wespensteek is hinderlijk, je gaat niet naar buiten met je gezwollen mond. Muggen zijn ook vervelend, vooral als je op je ooglid wordt gestoken. Wie zijn ooglid schendt, schendt zijn aangezicht. Het hoeft echt niet altijd je neus te zijn.

Dochter en zevenjarige kleinzoon zijn een weekje op bezoek. Een verrukkelijk wijs ventje. Elke dag zoekt dochter een leuk evenement voor hem uit en soms gaan wij ook mee. Hij mocht van Gerrit (voor hem opa Gerrit) in Hardenberg een cadeau uitzoeken. Het zou zeker iets van Lego worden en daar is een enorme keuze in. Het werd uiteindelijk een soort enge grote draak. Hij is er mee bezig en er staat al het een en ander in de serre. Zijn moeder helpt mee en zo beleven wij verrukkelijke uren met de meest uiteenlopende opmerkingen van moeder naar kind en vice versa. Nu zijn ze vertrokken naar een leuke dierentuin.

Ik ga zo lekker de kranten lezen, De Telegraaf schrijft dat we zuchten onder hoge energierekeningen, de Stentor over geldstress bij vele Nederlandse huishoudens. En… we lijden onder een leiderschapscrisis. Van die dingen dus!

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.