Uit Hei en Dennen: Huizen kijken

Er zijn serieuze gegadigden voor Hei en Dennen, dus kijken wij in en rond Ommen naar een nieuw onderkomen. Het aanbod is gering, althans, wat wij voor ogen hebben. Want een verkleind Hei en Dennen kan ook! De mooiste huizen, qua ligging en plaats zijn snel verkocht. Gelukkig hebben wij een zeer kundige alerte makelaar, die voor ons een mooi huis op een fijne plek zoekt.

Volgende week kijken we naar een zeer fraai huis in een lommerrijk gebied. Ik ben reuze benieuwd, het wordt ons laatste huis. Tja, hoe beroerd het ook is, er blijft altijd een van ons achter. Daar wil ik niet aan denken, maar die realiteit houd ik wel voor ogen. We hebben vele huizen bekeken. Een klein aantal heeft onze voorkeur. Eén prachtig lief huis was nét verkocht in Ommen. Helemaal onze smaak. Tja, je kunt niet alles hebben, er komst vast iets moois voor terug. Het geeft wel kleur aan onze dagen, het zoeken en bekijken.

Onze smaak komt wonderbaarlijk overeen. Niet te groot, maar zeker niet te klein. Er zijn huizen met heel lage plafonds en nog met plavuizen, zo uit de jaren 80 van de vorige eeuw. Niet de beste architectuur. Trappen zijn op vergevorderde leeftijd ook niet handig. Ja, je kunt er een traplift aan hangen. Waren wij circusartiesten geweest, konden wij wellicht aan een koord naar boven, maar ook dat is niet het geval. Er was zelfs een huis met een ‘zitkuil’. Kent u ze nog, je komt nietsvermoedend een kamer binnen waar zich in de diepte (drie treden) een kuil bevindt.

Sommige huizen lijken na een windhoos achter gelaten. De tuin is één grote bramenstruik geworden en de trapsteentjes nodigen uit tot een fatale val. Huizen die fantastisch aan de buitenkant ogen, hebben soms een ratjetoe aan meubilair uit overgrootmoeders tijd, Friese klok incluis. Open trappen, hoe verzonnen ze het ooit, veel te kleine treetjes en dan liefst in bochten. Met een stevige leuning is het te doen, maar veelal hangt er aan steunen een groot touw, waar nog vele handafdrukken aan kleven. Tja, wat zeggen ze van Hei en Dennen, dat hoor je zelf nooit. Ja, dat het mooi is. Dat weten wij natuurlijk ook. Waren wij tien jaar jonger, tja, dan bleven we echt hier wonen. Maar ja, op onze leeftijd kun je met makken te maken hebben. Dus een huis op begane grond.

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.