Bruidspaar Evertsen-Broek 65 jaar getrouwd

0235264_Nieuwleusen.JPG
.

NIEUWLEUSEN- Afgelopen zaterdag waren Jan Evertsen en Jannie Broek 65 jaar getrouwd. Namens de gemeente Dalfsen kwam wethouder Betsy Ramerman afgelopen vrijdagmorgen het echtpaar thuis feliciteren. Een grote bos bloemen was eerder al bezorgd.

Jan (87) werd geboren Nieuwleusen. Hij werkte na de lagere school en de landbouwschool vervolgens thuis bij zijn ouders op de boerderij. Als oudste zoon nam hij de boerderij over. Na ruim 60 jaar was het mooi geweest en nam één van zijn zoons de woonboerderij over. Jan behield grotendeels het land en dat werd gebruikt als veeweide. Inmiddels woont het echtpaar al bijna 25 jaar in hun huidige woning aan de Veenslag in Nieuwleusen. Ook bestuurlijk was Jan actief. Hij zat onder andere in de kerkenraad en de plaatselijke afdeling van het CDA. De damsport was één van zijn hobby’s, hij speelde vele jaren in competitieverband bij de damclub in Nieuwleusen.
Jannie (88) werd geboren in de Maat (Balkbrug). Na de lagere school en huishoudschool werkte zij eerst thuis bij de ouders op de boerderij en na hun huwelijk zorgde zij voor het gezin en hielp op de boerderij. In Nieuwleusen was zij actief bij de HVD (Hervormde Vrouwendienst) en vele jaren was zij collectant voor onder andere de zending, epilepsie bestrijding en samen met Jan voor de Nierstichting. Beiden mochten graag op vakantie gaan en maakten vele busreisjes door Europa. Jan weet nog wel hoe zij elkaar leerden kennen. “Dat was onder een lantaarnpaal in Balkbrug. Zij stond daar met een stelletje vriendinnen. Ik heb toen maar de mooiste uitgezocht”, zegt Jan lachend. Het briljanten echtpaar heeft vijf kinderen (drie jongens en twee meisjes), zeven kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Mede met enige behulp van hun kinderen, een zoon woont nog thuis, redden zij zich nog prima in hun huidige woning. Het feest werd zaterdagmiddag met de familie gevierd in zalencentrum D’Olde Skoele in Rouveen.

Foto/tekst: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.