Tegelhuys viert 15-jarig bestaan met gratis patat en ijs

(Advertorial)

WIJHE – Tegelhuys Wijhe viert op woensdag 20 juli haar 15-jarig bestaan. Reden voor een interview met de ondernemer van Tegelhuys Wijhe: Sandra Langebeeke. “De tijd is omgevlogen. Maar dat is een teken dat het goed gaat en dat is ook zo. Ik heb er veel plezier in en altijd werk genoeg. We hebben hele leuke klanten en het is fijn om woningen mooier en duurzamer te maken.”

“Tegels zijn heel duurzaam”, vervolgt ze. “Natuurlijk is er energie nodig om tegels te produceren, maar dat gebeurt heel energiebewust. Tegels gaan heel lang mee, hebben weinig onderhoud nodig en kunnen bij verwijdering gerecycled worden. Bijna altijd wordt een tegelvloer gelegd in combinatie met vloerverwarming en dat is de basis voor een duurzame woning. Ook voor een warmtepomp is eigenlijk wel vloerverwarming nodig. Vloerverwarming en tegels vormen de meest optimale combinatie. Onze showroom is ook heel duurzaam: we hebben een aarde warmtepomp, energiezuinige verlichting, het dak vol zonnepanelen en natuurlijk overal vloerverwarming. Daarnaast hebben we drie 100% elektrische auto’s.”

Waarom ben je Tegelhuys begonnen?
“Hiervoor werkte ik in de ICT, maar een eigen bedrijf leek mij heel leuk. Mijn broer en schoonzus hebben een Tegelhuys in Gieten. Tegels spreken mij aan, het is bouw gerelateerd en ik houd van de bouw. Het is prachtig om echt iets te maken. Het concept van Tegelhuys Gieten heb ik gekopieerd naar Wijhe en we werken op diverse fronten samen.”

Loopt het bedrijf goed?
“Ja, ik kan gerust zeggen dat het goed loopt. Klanten uit een hele grote regio weten ons goed te vinden, veelal door mond-tot-mond reclame. We hebben afgelopen 15 jaar tegels geleverd van Groningen tot Limburg en zelfs in België en Parijs. Dit was dan wel een tweede woning van mensen uit Brabant. Gelukkig weten de mensen van dichtbij ons ook goed te vinden en daar zijn we blij mee. Ook hebben onze tegelzetters al heel veel vloeren gelegd in deze regio. Leggen doen we alleen tot één uur reisafstand van Wijhe. We werken met zes mensen bij Tegelhuys, vier vrouwen in de showroom en we hebben twee toppers van tegelzetters: Ivo en Peter.”

Wat is de kracht van Tegelhuys Wijhe?
“We proberen goed naar de klant te luisteren wat de klant mooi vindt. Op basis daarvan stellen we zelf onze collectie samen. We bezoeken de tegelbeurs in Italië en kijken wat past bij onze klanten en nemen dat op in onze collectie. Orders worden rechtstreeks geplaatst en geïmporteerd van de fabrieken in Italië. We hebben heel veel verschillende soorten tegels, ook tegels die minder vaak gevraagd worden en de allernieuwste, trendy tegels. We lopen soms zelfs voor op de vraag. Dan hebben we tegels al twee jaar in de showroom en ineens krijgen we daar vraag naar. Klanten zijn zo verschillend en het is leuk om voor iedere klant dé tegel te vinden. Ook waarderen de klanten het dat we ze volledig ontzorgen: van de aanleg van de vloerverwarming tot en met het leggen van de tegelvloer.”

En wordt het 15-jarig bestaan echt een feestje?
“Jazeker, we willen het echt vieren. Op woensdag 20 juli hebben we ’s middags voor het pand een patatkraam en een ijscokar. Voor iedereen is er een gratis patat en ijs, kom gerust langs. Voor de kinderen hebben we een springkussen en van woensdag 20 tot en met zaterdag 23 juli geven we 15 procent korting op alle tegels. Iedereen is van harte welkom op woensdag 20 juli en natuurlijk ook daarna.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.