Politiek verwoord: LPO

0234611_Logo_LPO.jpg
.

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Dick Remmers van de LPO het woord.

Politiek op vakantie

Het zomerreces voor de gemeenteraad is gestart. In de laatste week is er nog een gemeenteraadsvergadering geweest waarin we diverse besluiten hebben genomen. Aanpassingen aan de Kievitstraat, toestemming voor bouw van de nieuwe Aldi winkel, aankoop van oude Aldi locatie en de middenstand hoeft ook in 2022 geen precariobelasting te betalen. Vooral over de herinrichting van de Kievitstraat was (opnieuw) een flinke discussie. Hoe onveilig is de straat, welke aanpassingen willen we en wat mag het kosten? De LPO heeft aangegeven de straat graag zo veilig mogelijk te maken dus inclusief het doortrekken van het fietspad tot en met de Merelstraat en een versmalling van 8,5 meter naar 6,5 meter. Metingen wijzen uit dat er te hard gereden wordt en met het vele fietsverkeer naar het Kindplein West moet je het optimaal inrichten. Ook de fietsersbond, het OOG en veel aanwonenden leek dat de beste oplossing. Door een amendement van CDA, VOV, VVD en steun van D66 was er echter geen meerderheid in de raad voor de versmalling. De partijen vonden 125.000 euro teveel en zwaarder wegen dan de participatie die heeft plaatsgevonden. Jammer. Wat de LPO betreft een gemiste kans. Gelukkig is er wel een toezegging van de wethouder dat de fietsstrook wordt doorgetrokken tot aan de Patrijsstraat waardoor de Kievitstraat niet twee keer hoeft te worden overgestoken.

Uithangbord

Ook zijn de gemeenteraadsleden uitgenodigd voor de opening van de Bissingh. Net als velen, is de LPO erg blij dat de Bissingh weer gehouden kan worden. Het is een uithangbord voor Ommen. Een grote publiekstrekker voor zowel eigen inwoners als toeristen. Er staan weer mooie activiteiten gepland. En dat is belangrijk voor Ommen. In een toeristische plaats als Ommen moet reuring zijn. Voor alle doelgroepen moet er iets te beleven zijn. Met onze prachtige natuur, fantastische campings, mooie horecagelegenheden, musea en evenementen heeft Ommen veel te bieden. Veel mensen hebben dat al ontdekt. Ook door corona zijn veel mensen in eigen land op vakantie gegaan en zijn tot de ontdekking gekomen hoe mooi het Vechtdal is. De verwachting is dat ook dit jaar het weer druk zal zijn in Ommen en omgeving.

Ondersteunen

Als gemeente en gemeenteraad proberen we dit alles te ondersteunen en ruimte te bieden. Vanuit het oogpunt om die zaken die goed zijn voor Ommen te realiseren. Soms denken we daar als politieke partijen verschillend over. Dat kan, dat mag en soms moet dat ook. Dat is democratie en dat is hoe we dat in ons land geregeld hebben. Maar het doel wat we voor ogen hebben is dezelfde namelijk het beste voor Ommen.
Nu is het vakantie en gaan we genieten van alles wat Ommen te bieden heeft. Een terrasje, de Vecht, een fietstocht of iets anders. Even bijkomen, uitrusten en nieuwe energie opdoen. Zodat we er in september weer klaar voor zijn. Klaar om weer een jaar het beste voor Ommen te realiseren zodat het fantastisch blijft om in Ommen te wonen en te werken.

Een goede zomer gewenst namens de fractie van de Lokale Partij Ommen,

Dick Remmers
Gerard Hemmink
Melchior Bauman
Ron de Wit

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.