Politiek verwoord: D66

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week editie is Roosmarijn Wernars van D66 aan het woord.

Zomerreces

De laatste raadsvergadering voor het zomerreces is geweest, voor het onderwijs is de zomervakantie begonnen in onze regio. Velen hebben nu vakantie of zullen in de loop van komende weken een moment nemen om even te genieten van wat rust en zon. In binnen of buitenland, als ik de weerberichten mag geloven zit je komende week in Europa wel goed met de warmte. Een flinke hittegolf!

Klimaat

Het klimaat verandert, dat merken we allemaal en kunnen we niet onder stoelen of banken (blijven) schuiven. De laatste vijfentwintig jaar hebben we geen degelijke Elfstedentocht meer kunnen houden en de zomers worden warmer en droger, terwijl de regenbuien steeds heftiger worden in een korte periode. Het is dus niet de vraag of we er wat mee moeten, maar hoe we het gaan aanpakken. Iedereen, en dan bedoel ik ook iedereen, zal z’n steentje moeten bijdragen hierin. En voor de een heeft dat een grotere impact dan voor een ander.

Verwend

We zijn allemaal verwend en nu moeten we corrigeren. En dat niemand het moeilijk gaat krijgen is een utopie. Want ja, de boeren zullen moeten inleveren. En ook Schiphol zal moeten inleveren. En dus ook de consument zal moeten inleveren. Met andere woorden, iedereen moet inleveren en hoe groter jouw invloed, des te meer je zal moeten inleveren. Minder vlees, vis en kip, meer seizoensgroenten en minder (vaak) vliegen.

Respect

Al eerder werden er oproepen gedaan om respectvol met elkaar om te gaan en vooral met elkaar in gesprek te blijven. Maar niet alleen in gesprek, luister ook naar elkaar! Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn om toch een goed gesprek te hebben.

Vakantie

Hierbij wil ik voor nu bij laten. Het is tijd voor vakantie en om met z’n allen ook het plezier even op te zoeken. Of je nu thuis blijft of wat verder weg trekt. Zorg voor elkaar! Drink genoeg water en verblijf niet te lang in de volle zon. Tot na de zomer!

Contact

Kom met ons praten op onze inloopuurtjes op de maandag voor de commissievergaderingen. Zie onze website: https://ommen.d66.nl/

 

Roosmarijn Wernars
Plv commissielid D66

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.