Het Boek van de Week

0234606_BvdW.jpg
.

‘Miss Merkel en een onverwachte wending’ van David Safier

Angela Merkel is Bondskanselier af. Ze trekt zich met haar man en hond Poetin terug in Klein-Freudenstadt aan het Dumpfmeer. Zes weken zijn ze nu in het kleine stadje, tijd om eens kennis te gaan maken met de plaatselijke bevolking. Elke dag taarten bakken wordt ook zo eindeloos. Hoewel Mike, haar persoonlijke beveiliger er wel pap van lust, wat hem betreft gaat ze ermee door. Want elke stap buitenshuis moet hij begeleiden.

Harnas

Op het plein van de stad wordt Miss Merkel uitgenodigd voor een wijnfeest in de burcht. Hoewel Achim, haar man er helemaal geen zin in heeft, gaan ze er toch naartoe. En hij had gelijk, de sfeer is ‘bijzonder’, de wijn niet om te drinken en de gastheer een vervelende vent, die de hele avond in een harnas rondloopt om zijn voorvaderen te eren. Het wordt pas interessant als de man dood in de kerker van het slot wordt aangetroffen. De deur van binnen op slot. Hij heeft nog net iets op papier kunnen zetten, een a. Het maakt iedereen met een naam met een a verdacht.

Vrouwen

Dat zijn er nogal wat. Vrijwel alle vrouwen die om één of andere reden iets met de burchtheer te verhapstukken hebben, hebben wel een a in hun naam. Zijn tweede vrouw is uit op geld, zijn eerste ook maar op een andere manier. Zijn stiefdochter is een onverschillige tiener, de pachter wil haar land behouden, politieagente Lena verbergt iets en de moeder van zijn ongeboren kind (niet zijn tweede vrouw) heeft geen alibi voor de tijd van de moord. Want dat wordt wel duidelijk, de man is geen natuurlijke dood gestorven.

Handschoen

Miss Merkel pakt de handschoen op en gaat op speurderspad. Dat valt nog niet mee, niet iedereen wil met haar praten. Bovendien wil Mike de beveiliger steeds maar met haar mee. Terwijl Miss Merkel ook wel eens frank en vrij rond wil gaan. Zal Miss Merkel de dader vinden? Of hebben haar man en Mike gelijk en moet ze de zaak laten rusten.

Cosy crime

Miss Merkel is een detective in de categorie ‘cosy crime’. Gezellige detectiveverhalen met de nodige humor. Te vergelijken met ‘Tante Poldi’, ‘De donderdagmoordclub’ en ‘Hare Majesteit de Queen onderzoekt’. Er vallen doden maar eigenlijk is dat maar bijzaak in deze onderhoudende boeken die in Miss Marple van Agatha Christie een fameus voorbeeld hebben.

Het boek ‘Miss Merkel en een onverwachte wending‘ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.