Vechtgenotenrit nummer 10 weer groot succes

0231634_28643120054293562571219214472881198797121084n.jpg
.

OMMEN – Zaterdag 11 juni werd dan eindelijk de 10e Vechtgenotenrit verreden. De jaarlijkse tourrit wordt georganiseerd speciaal voor kinderen en hun gezinnen die binnen hun gezin te maken hebben met kanker of de gevolgen daarvan.

Gedurende twee jaar werd de 10e editie wegens de coronamaatregelen uitgesteld, maar nu kon het jubileum dan eindelijk gevierd worden. Het idee achter de rit is een mooie en gezellige dag samen, mooie herinneringen maken en niet hoeven denken aan ziek zijn, niks hoeven uitleggen, maar als je dat wel wilt is het ook prima, want je bent onder elkaar. De vrijwilligers hebben ook dit jaar weer een prachtige dag georganiseerd, waar zowel de gezinnen als de rijders, de vrijwilligers als het publiek van genoten.

Kroketten en broodjes

Elk jaar wordt een andere route van circa 100 kilometer gereden. Daarbij worden twee stops aangedaan voor lunch en spelen en voor een ijsje. Afgelopen zaterdag was de lunch bij Restaurant Nieuwe Brug in Ommen en het spelen bij buurman Outdoor Ommen. Hier waren kroketten, broodjes, koffie, ranja en was het gezellig bijpraten op het terras terwijl aan de overkant fanatiek werd geklommen en geklauterd.
Nieuwbakken voorzitter Jan Voortman: “Dit jaar hadden we bijna 60 gezinsleden mee op ongeveer 45 trikes en zijspannen en op 25 solomotoren. Dat begeleiden we met 15 verkeersbegeleiders en politie. Ongeveer 20 vrijwilligers, maar ook een arts en EHBO’ers lopen daar de hele dag bij. Die twee laatsten hebben we gelukkig weer niet hoeven inzetten, hoor. We zijn iedereen heel dankbaar voor de hulp! Zonder al die sponsoren, vrijwilligers, verkeersbegeleiders en rijders kunnen we dit nooit zo mooi regelen.”
Voor het ijsje en een suikerspin werd in de middag café Calluna aangedaan op de terugweg naar Ommen. Afsluiter én weer een hoogtepunt was het rondje rond de kerk en alle terrassen in Ommen. De vele toeschouwers op de terrassen zagen een stoet van 1,5 kilometer zwaaiende kinderen en rijders aan zich voorbij trekken. Volgend jaar wordt de 11e Vechtgenotenrit op zaterdag 3 juni gehouden.

Foto: Ronald Bakker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.