Uit Hei en Dennen: Voorjaar

0230871_Antoinette_Pieterman.jpg
.

De tuin is in voorjaarstooi, iedere dag zie ik meer boven de grond komen. Eindelijk kan ik mijn hobby uitleven. Dat behelst niet het bijhouden van perken, heesters en planten. Daar hebben wij een geweldige hovenier voor. Maar zelf vaste planten kopen en plaatsen is wel heel erg leuk. Onder mijn toezicht zet Gerrit de meegebrachte bloemplanten in de tuin. Met de bede dat zij het goed gaan doen. Ik kan sinds een week al twee vazen vullen met eigen tuinbloemen. Is toch leuker dan een bos uit de winkel. Nu staat ons huis te koop, dus zou je zeggen, bloemen planten, waar doe je het voor”. Gewoon voor ons zelf en als het in de loop van de zomer verkocht zou zijn, genieten de kopers toch ook van deze kleurige weelde. Wij hebben de tijd en kopen niets voor Hei en Dennen verkocht is. Het is bepaald geen straf om hier te wonen. Wel kijken we naar andere huizen en dat is heel ontspannen en gezellig. Gerrit ziet weer iets en roept: “Ga je mee, ik zag een mooi huis in”……..Tja, ik ga mee, hartstikke leuk om huizen te bekijken. Een huis moet ook in een aardige buurt zijn, dus niet hutje mutje op of aan elkaar. Het gebeurt nogal eens dat we allebei straalverliefd zijn op een huis dat precies naar onze zin is. Deze gaat het worden, roepen we. Maar eerst moet dit huis verkocht zijn hè. We gaan na zo’n 30 tal ‘huizen kijken’ wel bedenken hoe en waar we meubels etc zouden plaatsen. Bij sommige verkoophuizen moet je bieden, waarna het huis toekomt aan diegene met het hoogste bod. De huizenprijzen rijzen de pan uit. Ook dat gaat weer voorbij. Wij verkopen dit huis eerst en kopen pas daarna, dat Lijkt mij het veiligste. En zeg nou zelf, het is toch geen straf om hier te wonen? En toch? Als we na de verkoop over de Hammerweg rijden wordt het vast een beetje droevig om naar Hei en Dennen te kijken. Het volgende huis zal wel onze laatste zijn en daarna, bij leven en welzijn (uitspraak van mijn grootmoeder) eventueel naar een mooi appartement. Kon je maar in je toekomst kijken. Sommige mensen geloven de eerste de beste toverkol op een kermis. Tegen mijn moeder, zei de waarzegster, u krijgt een bijzonder leven. Maar pas op voor de ooievaar. Deed ze niet, zeven kinderen!!!!

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.