Politiek verwoord: VVD

0232433_Egbert_Veldhuis_VVD_Ommen.jpeg
.

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Egbert Veldhuis van de VVD aan het woord.

Reuring in de tent

Er is momenteel veel reuring inzake een stofje “stikstof” genaamd, welke desastreuze gevolgen zal hebben met name voor de agrarische sector. Wij als VVD Ommen, maken ons ook ernstige zorgen wat dit zal betekenen voor onze boeren in Ommen en omgeving. Daarom zijn we op dit moment met de fractie een motie vreemd aan het opstellen om aandacht te vragen voor deze dwaze plannen. In den Haag bedenken ze dan wel een plan, die vervolgens uitgevoerd moet worden door de provincie. Het lijkt wel verdeel en heers politiek. Rondom Ommen zijn diverse natura 2000 gebieden, deze liggen tegen of zeer nabij de gronden van onze agrariërs. Aan de keukentafel op de boerderij, zal nu veel onmacht doorklinken, wat zijn de gevolgen voor ons bedrijf? Is er nog een toekomst voor bedrijfsopvolging?

Boslustschool

Ondertussen is er ook de nodige reuring onder de bewoners in de Wolfskuil ontstaan. Ze hebben bezwaar aangetekend aangaande de uitbreidingsplannen van de Boslustschool, hierover is reeds een gesprek gevoerd met de bezwarencommissie en staat er een gesprek gepland met de pas afgelopen week geïnstalleerde wethouder. En nog voordat dit gesprek met de wethouder gevoerd is, ligt er al een brief van de bezwarencommissie op de mat, waarin het bezwaar ongegrond verklaard is. Dit is tegen de gemaakte afspraken in. Dit zorgt voor veel onbegrip onder de omwonenden en ze voelen zich als bewoners wederom niet gehoord.

Recreatie

Als VVD Ommen, willen we graag dat Ommen aantrekkelijk blijft voor ondernemers door een aantrekkelijk centrum waar geen leegstand maar vermaak aanwezig is. Daarnaast moeten we ook nadenken over nieuwe bedrijventerreinen. De Rotbrink was lange tijd een plek waar ondernemers terecht konden, maar inmiddels is deze te klein voor de toekomst en moeten we alvast vooruit kijken naar de komende jaren en voorkomen dat ondernemers vertrekken naar omliggende gemeentes.
Behalve voor de agrariërs, hebben de plannen uit den Haag ook gevolgen voor onze aantrekkelijke recreatie. Het zijn onze boeren die een groot deel van het Vechtdal onderhouden. Deze combinatie trekt veel toerisme, dat is goed voor de lokale economie, maar ook de vele campings maken het voor de recreant aantrekkelijk hier hun vakantie te vieren en dat moeten we koesteren. Dit kan door de forenzenbelasting zo laag mogelijk te houden, de kip met gouden eieren niet slachten door forse verhogingen door te voeren om de gemeentelijke begroting sluitend te krijgen.
Dus niet zeggen het kan of mag niet, maar samen met de ondernemer kijken naar de wensen en mogelijkheden.

Met vriendelijke groet,
Egbert Veldhuis
Plaatsvervangend commissielid VVD Ommen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.