Politiek verwoord

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Hilbert Moerman van de PvdA aan het woord.

Het akkoord

Na ongeveer twee en een halve maand van onderhandelingen ligt er nu een coalitieakkoord in Ommen. De partijen die de afgelopen 4 jaar de koers hebben bepaald (CDA, CU en LPO) gaan dit ook de komende 4 jaar weer doen. De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen rechtvaardigt deels dit besluit.
Er waren zeker andere coalitievormen denkbaar geweest. Het heeft echter niet zo mogen zijn. U kunt er echter wel van op aan dat de PvdA in Ommen zijn best gaat doen om onze plannen en idealen in Ommen te verwezenlijken. Van de realisatie van een hospice in Ommen tot een fietsbrug over de vecht. Onze plannen voor een tegemoetkoming voor de sterk gestegen energielasten zijn al gerealiseerd voor degenen met de laagste inkomens. En de prijzen voor energie zullen de komende tijd helaas alleen maar verder stijgen. Dit schreeuwt om heldere maatregelen om dit voor iedereen betaalbaar te houden.

Wonen

Wonen is ook een belangrijk item. Er is een groot tekort aan betaalbare huur- en koopwoningen, ook in Ommen. Dit vraagt om duidelijke maatregelen van de centrale en decentrale overheden.
Een gemeente waar het fijn wonen en werken is, is ook een gemeente met een goede mix van huur en koopwoningen. Een gemeente waar ook jongeren een plek kunnen bemachtigen, hetzij in Ommen zelf, hetzij in onze kleine kernen of buurtschappen. De PvdA zal in de gemeenteraad en in de raadscommissies de komende vier jaar weer het sociaaldemocratisch gedachtegoed naar voren brengen. Samen met de inwoners van Ommen staan wij voor een sociaal en duurzaam Ommen, waar voor iedereen een plek is. De komende jaren zal er meer en meer een beroep worden gedaan op onze solidariteit. Vooral in lastige tijden kunnen wij laten zien, dat wij er voor elkaar zijn.
Zoals gezegd: ook de komende jaren gaan wij trachten weer een beetje onze stempel te kunnen drukken op het beleid in Ommen, sociaal, eerlijk en duurzaam.

Namens de PvdA
Hilbert Moerman
Raadslid.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.