Politiek verwoord: LPO

0231122_Dick_Remmers.jpg
.

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Dick Remmers van de LPO aan het woord.

Coalitieakkoord op hoofdlijnen

Na de verkiezingen is er een informatieronde gehouden door de heer Agricola. Op basis van de door hem gevoerde gesprekken heeft hij het advies uitgebracht dat de LPO, het CDA en de ChristenUnie het beste konden gaan onderhandelen over het vormen van de nieuwe coalitie en een coalitieakkoord op hoofdlijnen. Sindsdien zijn deze drie partijen met elkaar in gesprek geweest over dat coalitieakkoord op hoofdlijnen. Dat betekent dat we vooral willen vastleggen WAT we de komende vier jaren willen bereiken. Doelstelling hierbij is dat we Ommen toekomstbestendig, sociaal en duurzaam houden. HOE we dat gaan bereiken, gaan we in de gemeenteraad bespreken op basis van de concrete plannen die het college gaat uitwerken.

Als gemeente willen we dienstbaar zijn aan onze inwoners en bedrijven. Daarvoor is het noodzakelijk dat er gewerkt wordt aan:
*Het op orde brengen van de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven
*Financieel gezond zijn en blijven
*Het verbeteren van Zorg en Welzijn voor inwoners
*Het realiseren van de ambities en opgaven uit Omgevingsvisie Ommen Jouw Toekomst
*Het verder ontwikkelen van de organisatie Ommen 4.0

Naast een aantal doelstellingen hebben de LPO, CDA en ChristenUnie ook een aantal afspraken gemaakt die in onze ogen nodig zijn om deze doelstellingen te kunnen realiseren. Dit loopt uiteen van voldoende huisvesting voor alle doelgroepen in Ommen en de kernen tot zorgen voor een inclusieve, veilige samenleving. En van een goede verkeersontsluiting van Ommen tot een toekomstbestendige agrarische sector.

Juiste accenten

Het volledige coalitieakkoord, inclusief de portefeuilleverdeling tussen de 3 kandidaat-wethouders wordt deze week gepresenteerd. De LPO is blij en trots dat we in goed overleg zijn gekomen tot een inhoudelijk programma waarin de juiste accenten zijn gelegd om Ommen verder te ontwikkelen. Niet alles is te voorzien! De komende vier jaar zullen er nieuwe vraagstukken op de agenda komen waarover er in het coalitieakkoord geen afspraken zijn gemaakt. Maar ook daar zullen we, met respect voor elkaars standpunten, over spreken binnen de coalitie en in de raad.

Namens de LPO,
Dick Remmers
Fractievoorzitter

0231122_Logo_LPO.jpg
.

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.