Na twee jaar weer een fiets3daagse in Dalfsen

0232320_Fiets3daagse.JPG
.

DALFSEN – Na twee jaar ging afgelopen week de fiets3daagse in Dalfsen weer van start. Deze wordt jaarlijks georganiseerd door Toerclub Dalfsen. Mede door het mooie weer waren er drie mooie fietsdagen met afwisselende routes van vijftien en dertig kilometers door het Vechtdal.

De start was iedere dag bij het clubgebouw van de toerclub aan de Gerner Es. “Ook dit jaar werd er veel gebruik gemaakt van de kaarten in de voorverkoop”, meldt de organisatie. Maandag ging de route via de stuw Vilsteren naar Ommen en Giethmen. Dinsdag werd er gefietst via Oudleusen naar onder meer de Koesafari in Varsen en woensdag was de route via Hoonhorst richting Heino uitgepijld. Deze fiets3daagse maakte deel uit van de Datrion. Dit betekent deelname aan het wandel, fiets en zwemevenement. De uitreiking van de Datrionmedaille is op vrijdag 8 juli om 19.30 uur bij het gemeentehuis.

Goede opkomst

Herma Bremmer – achter de inschrijftafel van toerclub Dalfsen – is zeer tevreden met de opkomst. Met de speciale kabouterfietsdag (jongste kinderen van vier tot zes, op een speciaal parcours bij kinderopvang) tellen we ruim vijf honderd deelnemers. Ook deze keer stelde de Dalfser middenstand weer mooie prijzen beschikbaar. Iedere avond werden uit het deelnemersveld twintig kaarten getrokken. Deze kregen allemaal een leuke prijs. “Wij zijn blij dat we na twee jaar weer mogen”, zegt Herma. “De mensen zijn enthousiast en waren zeer tevreden over de route en de goede bepijling.”

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Ruim vijfhonderd deelnemers namen afgelopen week deel aan de Dalfser fiets3daagse door het mooie Vechtdal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.