Maurits von Martels en Ilona Lagas komen ‘Buurten met BBB’

0231438_BBB.jpg
.

Maurits von Martels en Ilona Lagas komen ‘Buurten met BBB’

VILSTEREN – Luisteren naar hoe de mensen in Overijssel zelf een leefbaar platteland zien. Daarvoor komen Maurits von Martels en Ilona Lagas 18 juni naar de boerenmarkt in Vilsteren.

Bekende namen, een andere partij. Von Martels zat voor het CDA in de Tweede Kamer. Lagas was onder meer wethouder voor de VVD. Dat ze nu actief zijn voor de BoerBurgerBeweging (BBB) is niet zo vreemd, zegt Lagas: “Wat Den Haag oplegt aan Overijssel is funest voor het platteland. Boeren moeten weg, terwijl het juist de boeren zijn die het platteland zoals wij dat kennen en koesteren, vorm geven. De VVD heeft het platteland in de steek gelaten, BBB niet.”

Afbraakbeleid

Dat is ook de reden waarom ze samen met melkveehouder Von Martels naar Vilsteren komt: “Wat ze in Den Haag vergeten zijn is luisteren. Ze hebben geen idee van wat zich hier afspeelt. Wij willen juist wel de verhalen horen van de mensen om wie het gaat. Die te maken krijgen met de vaak grote gevolgen van het Haagse afbraakbeleid. Ik hoop dat veel mensen ons aanspreken.” “Ik heb in het verleden vaak dit soort gesprekken gevoerd met Malik Azmani”, zegt Von Martels. “Je haalt dan zoveel nuttige informatie op. Ik ben blij dat BBB het nu oppakt. Met elkaar zetten we het Overijsselse platteland op de kaart.”
Lagas en Von Martels zijn zaterdag 18 juni van 11.00 tot 13.00 uur in Herberg de Klomp in Vilsteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.