Mansier Autorodeo Oudleusen weer zonder beperkingen

0232321_IMG4697.JPG
.

OUDLEUSEN – Eindelijk was het weer zo ver. Na de aangepaste autorodeo van vorig jaar konden bezoekers weer genieten van een echt autorodeospektakel in Oudleusen. En deze keer zonder beperkte regels.

De locatie was het evenemententerrein. Om iedereen de kans te geven mee te doen, startte de inschrijving al op vrijdag 20 mei in café Mansier. Kosten voor inschrijving waren 30 euro per rijder inclusief 1 monteur. Ook was inschrijving mogelijk via whatsapp en Facebook.

Mooi deelnemersveld

Er waren maar liefst 110 opgaven: van veel nieuwe aanwas tot oude rotten en van kleine bakkies tot de volvo’s, granada’s en yanks. “Dankzij de vele vrijwilligers en de sponsoren heeft de autorodeo zeer zeker bestaansrecht hier in Oudleusen”, zegt Johan Sandink namens de organisatie. “De rijders komen hier graag en er is hier nooit ‘gedoe’. Iedereen houdt zich prima aan de (veiligheids)regels. Ook deze keer hebben we circa duizend bezoekers kunnen tellen. Wel is de locatie altijd een ding. We zijn al diverse malen verkast. De vraag is of het volgend jaar opnieuw op deze plek kan, want de gemeente Dalfsen gaat hier woningbouw realiseren.”

Uitslagen

Lichte Klasse: 1e Rowin van Gerrisheim (Ommen). 2e Jur de Groot (Dalfsen). 3e Aniek Reuvekamp (Dalfsen). De wakken manche werd gewonnen door Roy Lindhorst (Lemelerveld). Midden klasse: 1e Sietje Winters (Ommen). 2e Jarno Rienties (Hoonhorst). 3e Wessel de Ruiter (Hoonhorst). In deze klasse werd de wrakken manche gewonnen door Dennis van Leusen (Ommen). Zware Klasse: 1e Coen Hooikammer (Rouveen). 2e Maurice Haveman (Rouveen). 3e Emiel Brinkman (Nieuwleusen). De prijs voor de wrakken manche ging naar Niek Beltman (Nieuwleusen). De Jan van Gelder Trofee ging naar de broers Lucas, Jan – Thijs Snijder. Tot beste dame van het rijdersveld werd uitgeroepen Dian v/d Kolk (Nieuwleusen). De meest bijzondere auto was van Danny Spin en de auto van Marcel Meesters uit Nieuwleusen werd uitgeroepen tot mooiste painting auto. Na de prijsuitreiking zorgde de band Jaman Dut Voedertietels voor een mooi optreden.
De organisatie kijkt terug op een mooi en sportief evenement. Een veel gehoorde opmerking van de rijders was: “En nu op naar Hoonhorst!” Daar wordt op zondag 24 juli aan de Slennebroekerweg de volgende rodeo gehouden.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Het ging er af en toe stevig aan toe tijdens de autorodeo in Oudleusen afgelopen zaterdag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.