Leonie Spijkers en Harm-Jan Tip verkozen tot Speler van het Jaar

0232082_image001_5.jpg
Leonie Spijkers werd door de FC Ommen-supporters gekozen tot ‘Speler van het seizoen 2021-2022’. Met gulle lach bloemen en op de achtergrond de nieuwe eregalerij op portret met Greetje Hallink-Merjenburgh die de trofee mocht uitreiken.

Leonie Spijkers en Harm-Jan Tip verkozen tot Speler van het Jaar

OMMEN – Onderdeel van de eerste officiële feestelijke avond van FC Ommen was ook de uitreiking van de eerste B.J. Merjenburgh bokaal. Deze trofee wordt na afloop van elk seizoen uitgereikt aan de beste speler en speelster van het jaar.

Deze uitreiking was al traditie bij de voormalige verenigingen voor de fusie. Bij OZC heette de bokaal al de B.J. Merjenburgh bokaal en bij OVC ’21 was de Autoschade Koggel trofee de prijs voor de beste speler van het jaar. De winnaars van deze prijzen zullen zeker niet vergeten worden en krijgen een mooie plaats in ons clubgebouw Weerkomm’n. De vaste supporters van beide elftallen en de technische staf beoordelen het hele seizoen de spelers en kiezen uiteindelijk de beste speler en speelster. De naamgever van de bokaal was Berend Merjenburgh, een man en een naam die veel voor het lokale voetbal betekend heeft. Verschillende nazaten van Berend Merjenburgh waren aanwezig bij de uitreiking van de bokaal. Aan dochter Greetje en zoon Wim de eer om beide prijzen te mogen uitreiken.
Bij de vrouwen was Leonie Spijkers de winnaar, met een gemiddeld cijfer van 7.11. Harm-Jan Tip sprak met een gemiddelde van 7.13 de jury het meest aan bij de mannen. Dit was voor de 38 lentes tellende routinier Tip de tweede keer dat hij de prijs in ontvangst mocht nemen. Hij sprak over een mooie prijs om afscheid mee te nemen van het prestatievoetbal, aangezien hij volgend seizoen een paar treden lager een balletje gaat trappen. Daarna was het tijd voor beide winnaars om hun naam te onthullen op de borden die in de kantine geplaatst zijn. Hierop zullen jaarlijks de winnaar en de winnares van deze mooie prijs geplaatst worden.
Top 3 FC Ommen vrouwen: Leonie Spijkers 7.11, Linda Dankelman 7.09 en Luna van der Staaij 7.05.
Top 3 FC Ommen mannen: Harm-Jan Tip 7.13, Rik-Jan de Groot 6.95 en Robin Meyerink 6.68.

 

Tekst: Willem Lampe

 

Meer foto's

Bij FC Ommen werd de afzwaaiende routinier Harm-Jan Tip verkozen tot ‘Speler van het seizoen 2021-2022’. Onder applaus bestijgt de winnaar het podium om onder luid applaus zijn prijs te ontvangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.