Groots afscheid Mister V.V. Hoonhorst: Jan van der Kamp

0231632_jan_van_der_kamp.jpg
.

HOONHORST- Afgelopen vrijdagavond werd op grootse manier afscheid genomen van Jan van der Kamp ‘Mister V.V. Hoonhorst’. Dit gebeurde in een afscheidswedstrijd na een voetbalcarrière van 52 jaar. Na de wedstrijd op sportpark De Potstal met het huidige veteranenteam tegen het all-stars team, hing hij spreekwoordelijk de voetbalschoenen aan de wilgen.

Jan betekende veel voor V.V. Hoonhorst. In 2016 werd hij benoemd tot erelid van de voetbalvereniging Hoonhorst. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering kreeg hij, uit handen van voorzitter Luc Diepman, de onderscheiding uitgereikt.

Legendarische uitspraken

Als geboren (in 1961) en getogen Hoonhorsternaar was het vanzelfsprekend dat hij in 1970 ging voetballen. Dit ging hem zo goed af dat hij op jeugdige leeftijd een vaste kracht werd in het eerste elftal en vervolgens jarenlang als aanvoerder het vlaggenschip door de competities loosde. Jan maakte op voetbalgebied mooie momenten mee – met als hoogtepunt de promotie naar de derde klasse – maar vanzelfsprekend ook minder goede momenten. Toch was hij onder alle omstandigheden, zowel binnen als buiten het veld, een leider. Ook was hij het verlengstuk van de vele trainers die hij en de vereniging versleet. De gave om (jonge) spelers beter te laten presteren, bracht hij ook als trainer in de praktijk. Hij was vier jaar hoofdtrainer van V.V. Hoonhorst en volgens velen galmen de legendarische uitspraken in de kleedkamer en op voetbaluitjes nog steeds na op sportpark De Potkamp. Ook de jeugd kon op zijn warme belangstelling rekenen. Jan was trainer/leider van bijna alle jeugdteams van V.V. Hoonhorst. Hij begeleidde de jeugdscheidsrechters en organiseerde vele jaren het jeugdkamp. Jan is (mede) grondlegger van het relatietoernooi en organiseerde vanuit de nevenactiviteitencommissie veel voetbalgerelateerde activiteiten, hij zat in de bazaar-commissie, floot ontelbare wedstrijden en was jaren actief in de jeugdcommissie. Heel Hoonhorst is trots op zo’n clubman.

Tekst: Evert Jan Goos
Foto: V.V. Hoonhorst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.