De Hollandse Nieuwe is er weer

0231838_image0_1.jpeg
.

(Advertorial)

DALFSEN – Vanaf woensdag 15 juni is het zilte visje weer verkrijgbaar. Dan gaat de verkoop van start. Bij menigeen loopt het water al in de mond.

Visspeciaalzaak Dalfijn is er al helemaal klaar voor. Gert-Jan Beekhuis, samen met Marloes Beekhuis eigenaar van de bekende visspeciaalzaak uit Dalfsen, is dit jaar in Denemarken geweest om met eigen ogen de haringvangst te bekijken.

Mooi proces

“Dat was een mooie ervaring”, aldus Gert-Jan. “Fantastisch om te zien hoe het proces verloopt vanaf de boot tot in de haringemmer. Je weet dat het zo gaat, maar als je het dan met eigen ogen ziet, besef je hoe bijzonder het visje is. Er komt zoveel bij kijken om de kwaliteit te kunnen garanderen. Die moet natuurlijk top zijn. Het begint al waar de haring gevangen wordt. Per gebied kan de smaak verschillen. Als de haring aan wal komt, is het pekelen ook zeer bepalend. Met verschillende zouthoeveelheden kan de smaak beïnvloed worden. Na het pekelen, wordt de haring gesorteerd en in emmers gepakt. Vervolgens moet de haring minimaal 48 uur op -20 worden ingevroren. Met invriezen kun je nog even wachten om de rijping weer beter te laten werken. Uiteindelijk wordt elke vangst een eigen partij met een eigen nummer. Die partijen zijn vaak weer verschillend van smaak. Je koopt een partij met de beste smaak voor de verkoop aan de klant.”

De haring is natuurlijk door Gert-Jan gekeurd en geproefd in Denemarken. De smaak is dit jaar weer uitstekend! Lekker vet en zilt, je proeft de zee. Vanaf woensdag liggen de haringen weer te wachten op een liefhebber.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.