Voetbal Regio Dalfsen

Spits Ian Vlierman bekroonde zijn goede optreden met een doelpunt en een assist

Nipt verlies voor ASC’62

Na een mooie doordeweekse overwinning van ASC’62 op Sparta Enschede was er afgelopen zaterdag thuis tegen de nummer twee Hulzense Boys uit de competitie een 0-1 nederlaag. Tegenstander Hulzense Boys speelt een puik seizoen en pakte inmiddels ook al een periode titel. Met Quick’20 als grote favoriet voor de titel lijkt een tweede plek voor deze ploeg het hoogst haalbare. Voor de Dalfsenaren dreigt door deze nederlaag en winst van PH Almelo de nacompetitie. De wedstrijd in Dalfsen kwam zeer moeizaam opgang. Vooral de eerste helft was zeer rommelig en er ontstonden weinig mogelijkheden om de score te openen. Ruststand 0-0. Ook na de hervatting hanteerden beide keepers de lange bal om de voorwaartsen in stelling te brengen. Uit één van die lange uittrappen waren de bezoekers succesvol. Spits Sander Kamphuis pakte de bal goed op en schoot over keeper Thom Scherpenkate tegen de lat. De terugspringende bal kwam voor de voeten van Thomas Nijkamp. En deze had geen moeite om in het lege doel te scoren (0-1). In de slotfase waren er nog enkele mogelijkheden voor de thuisploeg maar de bal viel ook deze middag voor de thuisploeg niet goed. Zelfs in blessure tijd claimde geheel ACSC’62 tot twee keer toe nog een strafschop maar de scheidsrechter ging hier niet in mee. Eindstand 0-1. Zaterdag volgt voor ASC’62 opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt Be Quick’28 uit Zwolle op bezoek. Aanvang wedstrijd op sportpark Gerner 14.30 uur.

Hoonhorst speelt gelijk tegen SV Zwolle

Hoonhorst speelde uit tegen SV Zwolle en moest na een 2-1 ruststand genoegen nemen met een gelijkspel. De open wedstrijd was Hoonhorst verdedigend niet scherp genoeg en in aanvallend opzicht niet overtuigend genoeg. De wedstrijd eindigde in 2-2 en daarmee was Hoonhorst zeker niet tevreden. Op kunstgras in Zwolle waren de omstandigheden moeilijk. Het veld heeft zijn beste tijd gehad en het was bloedwarm op het rubber. De overtuiging om Zwolle de wil op te leggen was nodig om de wedstrijd naar de hand te zetten, maar deze ontbrak. Het eerste kwart van de wedstrijd gebeurde er niet noemenswaardig veel. Toen direct na de drinkpauze Zwolle een hoekschop mocht nemen waren de Hoonhorsters nog met de gedachten bij het koele water. In de zestien mocht een speler van Zwolle in alle rust aannemen en zijn medespeler vinden dit de bal binnen tikte (1-0). Hierdoor werd Hoonhorst wel wakker. Het antwoord was er direct. Een corner van Dion Diepman werd door Joey Kroes bij de eerste paal binnen gekopt (1-1). Daarna werd pijnlijk duidelijk hoe slecht Hoonhorst verdedigend stond. De ruimte tussen de linies waren in balbezit maar vooral bij balverlies veel te groot. Onnodig stonden verdedigers van Hoonhorst regelmatig zonder rugdekking, iets wat ook de 2-1 inleidde. Een diepe bal van Zwolle werd achter de laatste linie gegeven over links. De voorzet leidde eenvoudig tot een doelpunt (2-1).  Na de hervatting was het de onvermoeibare Jules Diepman die een diepe pass van Wouter van der Kamp fraai afrondde door de keeper te omspelen (2-2). Voetballend was Hoonhorst de bovenliggende partij, maar Zwolle bleef met diepe ballen gevaarlijk door het slecht verdedigen van Hoonhorst. Het was de van blessure herstelde doelman Mike Damman die met tweemaal een goede redding voorkwam dat Hoonhorst niet weer op achterstand kwam. De grootste kansen evenwel kwam voor Hoonhorst. Met name voor de ingevallen Kristan Mulder die een voorzet van Tijmen Bovenmars mistte. Eindstand 2-2. Donderdag (19.30 uur) speelt Hoonhorst uit bij koploper Holten en daarna volgen er drie thuiswedstrijden op rij waar resultaat gehaald kan en moet worden om boven de nacompetitiestreep te komen.

Lemelerveld geeft hekkensluiter geen enkele kans

Lemelerveld speelde thuis tegen hekkensluiter Vogido en won zeer gemakkelijk met 6-1. Door deze overwinning stijgt Lemelerveld naar een tiende plek op de ranglijst. Al na ruim vijf minuten spelen had de thuisploeg al een veilige 2-0 voorsprong te pakken. Doelpuntenmakers waren Stijn Kogelman en Robin Morrenhof. Toen Job Heerink de 3-0 scoorde was de wedstrijd feitelijk in de pocket. De bezoekers kwamen nog even terug door een goede goal van Job Nijboer. Vlak voor rust was het opnieuw Kogelman die het net wist te vinden. Ruststand 4-1. Ook na de hervatting was Lemelerveld heer en meester  op het veld. De 5-1 was opnieuw van Kogelman en tien minuten voor tijd zette Noah Tuink de 6-1 eindstand op het bord. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur uit tegen en in Schalkhaar. Deze ploeg staat op een zeer verdienstelijke zesde plek in de competitie.

S.V. Nieuwleusen speelt dinsdagavond in Balkbrug kampioenswedstrijd

Dinsdagavond 10 mei kan het eerste elftal van S.V. Nieuwleusen de kroon zetten op een geweldig seizoen. Een gelijkspel bij VV Avereest is voldoende om het kampioenschap van de derde klasse D definitief over de streep te trekken. De mannen van trainer Jeroen Elzinga kunnen daarbij natuurlijk alle support vanaf de zijlijn ontzettend goed gebruiken. Nieuwleusen won afgelopen zaterdag ook bij FC Ommen, op papier toch een ontzettend lastige uitwedstrijd. Met deze overwinning erbij nemen de cijfers nog indrukwekkender vormen aan. De oranjehemden boekten alweer de zestiende zege op rij en wonnen 20 van de 21 tot nu toe gespeelde wedstrijden. Na de winterstop hoefde de oranjezwarte defensie slechts één tegentreffer te incasseren. De Nieuwleusenaren hebben nog vijf wedstrijden de kans om het beslissende punt binnen te harken, maar het is de bedoeling dat dit direct dinsdag in Balkbrug al gebeurt. VV Avereest zal dat punt niet zonder slag of stoot cadeau willen geven. De tricolores hebben natuurlijk hun eergevoel en ook het sentiment van de derby geeft de voetballers uit Balkbrug vaak wat extra’s te in de duels tegen Nieuwleusen. VV Avereest kan ook vrijuit voetballen. De ploeg van trainer Stef Lamberink is vrij van degradatiezorgen, terwijl meestrijden om een plek in de nacompetitie voor promotie ook niet meer reëel lijkt. Het duel op Sportpark De Balk begint om 19.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Erik Geubels. Mocht het Nieuwleusen lukken om dinsdagavond  het kampioenschap binnen te halen dan is het clubhuis geopend om dit te vieren.

USV verrast Ruinen volledig

Ondanks een overvolle ziekenboeg verraste USV vriend en vijand door de op papier lastige uitwedstrijd tegen Ruinen met maar liefst 1-4 te winnen. Een buitengewoon knappe prestatie van het team van coaches Mathijs van Faassen en Theo van ’t Zand die ook dit keer weer enorm moesten puzzelen om elf fitte spelers de wei in te brengen. Mede door het wegvallen van Dennis van der Veen was de terugkeer van routinier Sander Schaeffer in de hoofdmacht dan ook bittere noodzaak. Aan de riante 1-4 overwinning viel niets af te dingen. Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Peter Kats uit Heerenveen streed USV voor iedere meter. Het vroeg druk zetten op de tegenstander werd na een paar dreigende aanvallen in de elfd minuut ook beloond. Met een daverend schot gaf Ian Vlierman doelman Jarno van Belkum van Ruinen het nakijken (0-1). Door het constant blijven afjagen van de bal kwam Ruinen nauwelijks in haar spel en de achterhoede van de thuisploeg oogde bij de aanvallen van USV steeds onzekerder. Toen keeper Van Belkum in de 24e minuut bij een voorzet van Ian Vlierman volledig mistastte kon Max Schaeffer de bal eenvoudig het doel in lopen (0-2). USV bleef ook hierna geconcentreerd voetballen en had bij een enkele dreigende situatie in haar eigen strafschopgebied, doelman Frank Kooiker als uiterst betrouwbare sluitpost in het doel staan. Toen Thijmen Stegeman het vlak voor rust op zijn heupen kreeg en zijn uithaal op de lat belandde, kon hij door matig ingrijpen van Van Belkum de terugspringende bal alsnog het doel in koppen. Ruststand 0-3. Na de hervatting drong Ruinen meer en meer aan en kwam de verdediging van USV regelmatig onder druk te staan. Maar ook nu toonde het team volop strijd en werd af en toe met kunst- en vliegwerk het strafschopgebied ontzet. Toch zag Arnold Emmink bij één van die aanvallen in de 74e minuut kans de bal koppend in het USV-doel te knikken (1-3). De hoop op een beter resultaat voor Ruinen was van korte duur omdat Stegeman vier minuten later een vrije trap keurig langs de muur van Ruinen het doel in krulde (1-4). Hierna kwam USV nauwelijks meer in de problemen en kon het de wedstrijd redelijk eenvoudig uitspelen. Door deze knappe overwinning doet USV weer volop mee voor behoud van het 3e klasse schap. Donderdag komt mede concurrent Oranje Zwart uit Wanneperveen op bezoek in  Nieuwleusen. De wedstrijd op sportpark Hulsterlanden begint om 19.30 uur.

 

Verslag: Evert Jan Goos