Theatervoorstelling over het dagelijkse leven van mantelzorgers

Theatervoorstelling over het dagelijkse leven van mantelzorgers

OMMEN/REGIO – Stichting Evenmens kiest voor een bijzondere manier om mantelzorgers, vrijwilligers en professionals mee te nemen in de wereld van het mantelzorgen. Op 3 juni wordt deze doelgroep uitgenodigd om een gratis terugspeeltheatervoorstelling in het ZINiN Theater in Nijverdal bij te wonen.

De acteurs en muzikant vertalen echte ervaringen en persoonlijke verhalen van mantelzorgers, direct naar theater scenes.

Humor en herkenning

Op 3 juni worden twee terugspeelvoorstellingen gegeven. In de middag (14.30 – 16.00 uur, inloop vanaf 14.00 uur) is er een voorstelling voor iedereen die wel eens voor iemand zorgt, maar zeker ook voor vrijwilligers en professionals die zich inzetten om mantelzorgers te ondersteunen. Een voorstelling waar met veel gevoel, humor en herkenning het dagelijkse leven van mantelzorgers vertolkt wordt.
In de avond (18.30 – 20.00 uur, inloop vanaf 18.00 uur) worden jonge mantelzorgers en hun gehele gezin verrast met een toffe voorstelling die écht duidelijk maakt hoe het is om jonge mantelzorger te zijn. Kinderen of jongeren met zorgtaken vinden het vaak fijn om degene van wie ze houden te helpen. Al maakt dat het soms lastig om ook tijd en energie over te houden voor hun eigen leven.

Bewustzijn

Op een actieve, laagdrempelige en positieve manier worden de bezoekers tijdens deze terugspeelvoorstelling bewust gemaakt van hun eigen zorgende/sociale rol in het gezin. Ben jij een jonge mantelzorger? Meld je dan samen met je hele gezin gratis aan! Na afloop is er iets lekkers voor iedereen. Belangstellenden die één van deze bijzondere voorstellingen willen meemaken, kunnen zich aanmelden tot en met 30 mei via: www.evenmens.nl/theatervoorstelling. Iedereen uit de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten, Wierden, Ommen, Twenterand, Raalte en Olst-Wijhe is welkom. Of bel. 0548 638 830.

Evenmens 40 jaar

Evenmens, informele zorg voor elkaar bestond in oktober 2021 veertig jaar! 40 jaar waarin de organisatie is gegroeid vanuit de Oppascentrale voor kinderen met een handicap naar een organisatie die met 25 mantelzorgconsulenten meer dan 8000 mantelzorgers ondersteunt met informatie en advies. We zetten meer dan 700 vrijwilligers in bij mensen met dementie, niet-aangeboren hersenletsel, GGZ problematiek of andere zorgvragen. Om dit mooie jubileum te vieren, organiseert Evenmens in het jubileumjaar meerdere activiteiten, waaronder deze speciale voorstellingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.