Sportclub Lemele blijft de Blauwwitters de baas

LEMELE – Sportclub Lemele had nog een rekening te vereffenen met BZSV (letters die staan voor Bornse Zaterdag Sport Vereniging) de Blauwwitters. Eind februari ging de ploeg van Patrick Speetjens er op ’t Wooldrik in Borne met 1-0 af. De voetbaltrots uit het bergdorp had geen beste dag, maar verliezen was onnodig. Doelman Ruan Weelink was er ietwat chagrijnig van en sprak destijds van een frustratiepot. “Niet onze beste wedstrijd. We hadden een optisch overwicht, maar we konden er niet doorheen voetballen.” Tijd voor revanche op Zandeinde. De Blauwwitters zijn een van de tegenstanders waartegen resultaat goede kans van slagen heeft. Oké, ranglijstjournalistiek, maar aan de andere kant: de ranglijst liegt nooit! Op hekkensluiter SC Rijssen na krijgt geen enkele ploeg zoveel tegendoelpunten als het gezelschap van trainer Ali Gozukeles. De Tukkers hebben al twee keer een vernedering met dubbele cijfers moeten ondergaan, maar wisten gedurende het seizoen harder punten te sprokkelen dan Lemele. Toch is dit een tegenstander waartegen iets te winnen valt voor Lemele. Onder voorbehoud, want deze constatering is een, het woord bij de daad voegen is een ander verhaal.

Opstelling: Ruan Weelink, Wietze Schrier, Kenny Kersjes, Steven Warmelink (70. Michiel Grefelman), Damien Dijk, Robin Schoenmaker, Bram van Bessen, Erik Lubbers, Bram Kok (70. Thijs Pouw), Remon Kleinlugtenbeld en Melvin Bakhuis (47. Jelmer Kleinjan).

Om een lang verhaal kort te maken: het katterige gevoel is naar de vergetelheid gevoetbald. Op Zandeinde was er maar een ploeg die aanspraak mocht maken op de overwinning en dat was de thuisploeg. Het liep heel aardig. Overwegend balbezit, over meerdere schijven en toch, leuk allemaal, dat combineren, maar hup, doorbijten! Na een half uur kon Lemele de tegenstander uit Borne eindelijk pijn doen en de veldverhouding omzetten in klinkende munt. Combinatie uit het boekje. Bram van Bessen speelt in op Robin Schoenmaker, die de Derbystar steekt op Remon Kleinlugtenbeld en bingo! De dit seizoen verre van verwende supportersschare is er niet gerust op halverwege. Te vaak op de koffie gekomen, maar deze avond geen centje pijn. Blauwwitters is niet bij machte gevaar te enig stichten voor het doel van Ruan Weelink. Na de 2-0 van alweer Kleinlugtenbeld, die attent reageert op een listig tussendoorpassje van Damien Dijk. Als op het hele uur Bram Kok zijn welverdiende goaltje meepikt is het einde verhaal voor de bezoekers uit Borne. Eindstand 3-0.

Stand 4F Oost: Daarlerveen 21-52, Juventa ’12 22-51, GFC 22-50, ATC ’65 21-47, Heracles 22-44, Achilles ’12 22-42, SV Rijssen 22-39, Bornerbroek 22-34, MVV ’69 21-20, SVV 56 22-17, Blauwwitters 22-16, Lemele 22-14, Daarle 22-8 en SC Rijssen 22-6.

Zaterdag reist sportclub Lemele naar Almelo. Aan de Verlengde Sportlaan is AVC Heracles de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Verslag: Willem Lampe

Meer foto's