Politiek verwoord: CU

0228572_CU_1.JPG
.

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Rietje Lassche van de CU aan het woord.

Een nieuwe lente, een nieuw geluid?!

Een nieuwe lente. Je hoort, ziet en ruikt het om je heen. Vogels beginnen al (heel) vroeg te kwetteren en te zingen. Overal lopen planten, struiken en bomen uit. Zoveel frisse kleuren groen; zo mooi en eigenlijk niet te beschrijven. Je ruikt het voorjaar van het verse gras tot de typische voorjaarsgeuren van het bos. Voor mij is het voorjaar het mooiste jaargetijde, echt genieten. Met plezier loop ik door onze tuin, hier wat onkruid (bestaat eigenlijk niet) weghalen, daar wat extra water geven. Steeds weer een verrassing wat er waar opkomt. Elk jaar is het weer anders. Voor ons allen een seizoen om nog meer onder de indruk te raken van de Schepper.

Grote opgaven

Niet alleen in de natuur een nieuw begin. Ook politiek gezien wordt er gewerkt aan een nieuw begin. De gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart waren het startpunt van een nieuwe politieke periode. Het is nog niet bekend hoe deze vier jaar er uit gaan zien. Na de verkiezingen heeft de informateur gesprekken gevoerd en daarna zijn advies gegeven. Als ChristenUnie waren we niet als eerste aan zet. We zijn immers niet de grootste partij (geworden). Gemeente Belangen en CDA zijn aan het formeren en het resultaat is (nu ik dit schrijf) nog niet bekend. We rekenen erop dat dit niet zo lang duurt. Er liggen immers grote opgaven die moeten worden opgepakt en belangrijke keuzes die moeten worden gemaakt over wonen, ruimtelijke ordening, duurzame energie, (jeugd)zorg, armoede etc.

Verbindende rol

Thema’s waar we over hebben nagedacht en waarover over we ons hebben laten bijpraten door professionals en betrokkenen. In ons verkiezingsprogramma hebben we onze visie hierop samengevat in drie thema’s: luisteren naar en ruimte geven aan onze inwoners, iedereen kan en mag op eigen wijze meedoen, samen dragen we zorg voor onze omgeving en de natuur. Vanuit deze basis willen we als ChristenUnie meedenken en verantwoordelijkheid nemen in een coalitie of daarbuiten. Wij zijn immers een stabiele partij, de derde partij van Dalfsen. We weten een verbindende rol te spelen in de gemeenteraad en hebben ons in het verleden ruimschoots bewezen als betrouwbare partner. Maar zoals al gezegd: we wachten de ontwikkelingen af. Onze idealen veranderen niet en daar blijven we ons volop voor inzetten.

Nieuw begin

Ook elders in de wereld hoopt men op een nieuwe lente, op een nieuw begin. Dat geldt voor een land als Oekraïne, waar men vastberaden vecht voor het eigen land, wel heel in het bijzonder. Maar ook elders in de wereld hoopt men op nieuwe kansen. In Afrika hoopt men op voldoende (drink) water, in Azië op lagere temperaturen, in Syrië en Jemen op vrede en gerechtigheid. En zo zijn er zoveel landen en volken die zo graag een nieuw begin willen. In deze tijd van herdenken, denken we aan wat gebeurde maar ook aan al die mensen die vandaag lijden onder onrecht en geweld.
Laten wij hier op ons eigen kleine plekje in Dalfsen genieten van de nieuwe lente en laten we bereid zijn tot een nieuw begin.

Rietje Lassche

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.