Lampie: Jan de regelateur

0227863_gouden_handjes_3_1.jpg
.

Mij kwam ter ore dat de commissie ‘gouden handjes’ van Bostheater Ommen verlegen zat om hulp. Na mijn afscheid als spoorman en ja ik weet, het gaat de laatste tijd niet al te best met ’s lands grootste vervoerder, maar mijn bescheidenheid verbiedt me een verband te leggen tussen mijn vertrek en de neergang van ons nationale spoorbedrijf, maar …, waar wilde ik ook alweer naartoe? O ja, plots beschikte ik over meer vrije tijd en besloot gehoor te geven aan de smeekbede van Jan Steen, de voormalige voorzitter van het lokale Oranjecomité en huidig manusje-van-alles bij Bostheater Ommen. Ik bood met schroom mijn diensten aan en biechtte eerlijk op dat mij dikwijls wordt verweten te beschikken over twee linkerhanden met allemaal duimen eraan en dat ik de hamer met twee handen vast moet houden om mezelf niet te blesseren.
Desalniettemin was ik bereid de handen uit de mouwen te steken. Mits mij, vanwege het gevaar op ernstige verwonding, geen klus met een elektrisch apparaat in de werklaarzen worden geschoven. Dat wordt een bloedbad. Een boks: welkom bij de club van aanpakkers. Dus stond ik onlangs in het amfitheater dranghekken te plaatsen, takken te ruimen en blad bijeen te harken. Concertgangers moeten comfortabel kunnen zitten. Je moet voorkomen dat ze hun bips neervlijen op harde dennenappels of dor hout. En wat te denken van artiesten. Je wil Huub van der Lubbe, de Stem van De Dijk, wel recht in de ogen aan kijken, als ie aan komt dribbelen op blauwe suède balschoentjes en een smetteloos wit bloesje met ruches. Het moet niet zo zijn dat hij struikelend over een afgewaaide eikentak direct de pest in heeft: wat is dat hier voor teringzooi! Het blijft een stadsjongen. Dus mouwen opstropen, in de handen spugen en een paar uurtjes er tegen aan. En welzeker, tussendoor een half uurtje zeuren bij een bak koffie. Kerels onder elkaar.
Trouwens…, is misschien ook wel wat voor Hansie. Hans Vroomen, onze burgemeester. Die heeft tijd over lijkt me. Hoe ik dat weet? Nou ja, dat neem ik aan. Hij klust toch bij als informateur in Raalte. Om daar de vorming van coalitie te begeleiden. Man laat gaan. Dat geneuzel. Kom, gaan we blad harken. Gezellig. Nee Hans, andersom die hark. Mik dat declaratiebriefje maar weg. Het is liefdewerk oud papier. Niet uit nijd gaan stampvoeten, niemand krijgt hier betaald. Weet ik, Klaas Agricola wel, die is in de Vechtstad aangesteld als informateur. Weggegooid geld. Dat LPO, CDA en CU met elkaar doorgingen was nog helderder dan het bronwater van de Vilsterse meertjes. Had Jan Steen ook kunnen doen, die klus. Jan kennende is het: hup, met de hele club naar de Vrienden Ommen. Inderdaad, vanwege de naam. Broodje hamburger erbij, biertje om het af te blussen en oké afgesproken, klauw er op en klaar. Die zak met geld voor Agricola had de gemeente zich kunnen besparen. Dat regelt Jan, alleskunner en regelateur ineen, op een regenachtige namiddag gratis, maar zeker niet voor niets!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.