Ingezonden: Verantwoordelijkheidsgevoel

0229849_N48.jpg
.

OMMEN – Gerrit Wermink uit Ommen schreef de redactie van deze krant een email waarin hij zijn visie uit over de fly-over en de rotonde ter hoogte van de N340 en N48.

“De N340, of is het nu de N48? Anyway wie heeft de weg naar Zwolle of naar Raalte vanuit Ommen nou nog niet gereden? Hadden we bij Varsen eerder te maken met verkeerslichten, sinds 2021 hebben we te maken met een zogenoemde fly-over en een rotonde. Het is mij nog steeds niet duidelijk waarom we middels een rare slinger en een viaduct over de N340 moeten om naar Raalte te gaan. Het is mij evenmin onduidelijk waarom er zo’n minirotonde is aangelegd op de N340. Vele vrachtwagenchauffeurs hadden vraagtekens bij de afmetingen van de rotonde. Er is zoveel grond aangekocht waarom dan niet een normale of juist extra grote rotonde aanleggen?
Blijkbaar is ergens ook een helder licht gaan branden en is de rotonde inmiddels bescheiden aangepast… Vergroot niet echt. Er is wat beton gestort zodat de vrachtwagens niet over de geleidingselementen hoeven te hobbelen. Maar dat was het dan ook wel. Het zal wel weer het nodige geld hebben gekost. Er moesten weer borden geplaatst worden, afzettingen etc. Dat is met 1000 euro niet betaald. Navraag door RTV Oost leerde dat de kosten binnen het budget vielen. O gelukkig. Er lag nog een zak met geld onder een matras. Ik was even bang dat we als burgers het falen van ambtenaren weer moesten betalen. Och en nu ze die zak met geld toch open hebben. Dan ook maar gelijk de fly-over aanpassen. Geld moet rollen nietwaar?
“Hetgeen is uitgedacht op de tekentafel, blijkt in de praktijk anders uit te pakken“, was een reactie van één van de verantwoordelijke ambtenaren. Hoe dan?? Wanneer een aannemer een huis/gebouw tekent en hiervoor een vergunning bij de gemeente aanvraagt, wordt dat huis toch in de praktijk, tijdens de aanleg ook niet kleiner of groter? Dan heeft de aannemer toch ook bijna op de steen nauwkeurig uitgerekend hoeveel het gaat kosten?
Wat als de rotonde en de fly-over niet waren aangepast? Waar was het geld dan gebleven???
Wat is dat toch in Nederland? Zodra men mag werken met andermans geld, lijkt men totaal de weg kwijt te zijn. Verantwoordelijkheidsgevoel van Jan likmevestje. Het is toch niet de eerste rotonde die er getekend en aangelegd is?? Neemt men soms het kabinet Rutte als voorbeeld ofzo? Daar wordt ook met ons geld gesmeten. Van een miljoentje meer of minder kijkt men niet op. En ondertussen zijn er veel mensen te betreuren die niet weten hoe ze financieel rond moeten komen. Om je als verantwoordelijke kapot te schamen! Bij deze een oproep aan diegenen die verantwoordelijk zijn voor bovengenoemde flaters, bied als eerste op eigen kosten in de media je excuus aan! En verhaal de kosten op diegenen die met u gefaald hebben!”

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.