Erbens Vechtdaltoer op de laatste zaterdag van mei

0228355_IMG8370.JPG
.

DALFSEN – Toerclub Dalfsen presenteert op zaterdag 28 mei de 26-e editie van Erbens Vechtdaltoer. De organisatie mikt op duizend deelnemers. Zij kunnen kiezen uit vijf verschillende afstanden, variërend van 50 tot 170 kilometer. Racefietsers, e-bikers en fietsers met rechte sturen, iedereen is welkom om een tocht te maken door het rustgevende stroomgebied van de Overijsselse Vecht tussen Dalfsen en het Duitse Uelsen.

Uniek voor de Vechtdaltoer is dat de routes elk jaar anders zijn. De fietsers blijven natuurlijk wel altijd in de buurt van de Vecht. De routemakers hebben hun best gedaan om de bebouwde kom zoveel mogelijk te vermijden. De routes zijn verkeersluw en onderweg kom je hooguit een paar verkeerslichten tegen. Veiligheid staat hoog in het vaandel bij de organisatie. Zo gaan de clubleden de routes van dit jaar op 14 mei al een keer voorfietsen. Alle routes worden voorzien van duidelijke pijlborden. De eerste pijlploegen vertrekken op 28 mei ’s ochtends al om vijf uur om de pijlen op de juiste plekken aan te brengen. Zij nemen bezems mee om waar nodig bochten schoon te vegen. Voordat de fietsers starten, checken motorrijders of alle pijlen er nog staan.

Hoge waardering

Uit de hoge waardering die deelnemers en de NTFU mystery guests eerder aan de Erbens Vechtdaltour gaven, kun je concluderen dat de organisatie aan elk detail aandacht besteed. Zo kunnen de deelnemers hun fiets bij het clubhuis parkeren in een bewaakte fietsenstalling. Leden van de NTFU kunnen vlot starten omdat de organisatie gebruik maakt van Scan & Go. Onderweg rijden auto’s rond die fietsers met pech helpen of hen van een reservefiets voorzien. Een coördinator in het clubhuis stuurt hen, maar ook EHBO’ers aan. Na afloop is er een gezellige nazit in het eigen clubhuis en trakteert de club iedere deelnemer op een Vechtdalburger en een drankje.

Praktisch

Erbens Vechtdaltoer kent geen wedstrijdelement. Voor meer informatie en voorinschrijven, zie: www@erbensvechtdaltoer.nl. Starten op 28 mei kan tussen 7.00 en 12.00 uur afhankelijk van de te rijden afstand. Start en finish is bij het clubgebouw van Toerclub Dalfsen aan de Gerner Es 7c in Dalfsen. Er kan ook ter plekke worden ingeschreven, behalve voor de 170 km. Hier geldt alleen een voorschrijving. Dit jaar gaat de opbrengst naar het Ronald MacDonald-huis in Zwolle en Stichting Team Dalfsen tegen de ziekte ALS.

Toerclub Dalfsen

Toerclub Dalfsen is opgericht in 1985 en heeft als doelstelling de fietssport in de meest brede zin te bevorderen en te stimuleren. Het gaat bij de club dan ook niet om het wedstrijdelement. Zij ondersteunt haar 270 leden op het gebied van toerracefietsen en recreatief fietsen. In de winter maken de leden MTB-tochten. De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Voor haar leden organiseert zij eens per vijf jaar een Jubileumtoer naar het buitenland. Via een fietsapp kunnen leden de fietsagenda van de club raadplegen. Op elke dag van de week zijn leden actief in groepen, waarin zij zich qua leeftijd en niveau thuis voelen. Veiligheid staat voorop. Een fietsbel en een helm zijn verplicht. Naast de Erbens Vechtdaltoer organiseert de Toerclub jaarlijks een Fietsdriedaagse voor het hele gezin, die in 2022 plaatsvindt op 13, 14 en 15 juni.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.