Carnaval is in Vilsteren belangrijker dan voetbal

0229202_Leegveld.jpg
.

HAAKSBERGEN – Vilsteren smaakte in het lopende seizoen tweemaal het zoet der overwinning. De eerste driepunter was tegen hekkensluiter Mariënheem, de tweede victorie was tegen …, jawel Haaksbergen. Opnieuw de tegenstander deze zondag, althans, volgens het wedstrijdprogramma van de almachtige KNVB. Terug naar zondag 20 februari van dit jaar. Een dag om snel te vergeten. De hemelsluizen stonden wagenwijd open. Toen het eindelijk ophield met regenen, begin het te plenzen. Hopeloos. Een koude, nare en kletsnatte herfstdag hartje winter. Op eerlijk gras had geen weldenkend consul zijn fiat gegeven aan het doorgaan van deze partij, maar op plastic sprieten is dat geen punt. Groen licht. Voetballen! En gelukkig maar, want de ‘yellow submarine’ van Dik Runherd hield ‘verticaal gestreept groen en wit’ uit Tukkerland onder de duim. 1-0, dankzij een goal van linkerverdediger Matthijs Kamphuis.

Deze matchwinnaar zou er deze zondag op sportpark Groot Scholtenhagen zeker niet bij zijn. Net als vrijwel al zijn teammakkers niet beschikbaar deze middag. De 15e van mei stond voor Haaksbergen in het teken van de revanche, maar voor Vilsteren in het teken van carnaval. Geen voetbalschoenen aan, maar de feestneus op. Carnaval op een, voetbal op twee in de katholieke enclave. Als Runherd had gezegd: we gaan hoe dan ook naar Haaksbergen had hij hoogstwaarschijnlijk het ritje in z’n uppie moeten maken of zijn spelers uit de optocht moeten plukken. De bewoners van de Molenesch hadden de wedstrijd graag verzet, maar Haaksbergen had daar geen trek in. “Dat gaat ons vermoedelijk puntenaftrek en een boete kosten”, besefte Runherd.

Stand klasse 5A Oost zondag: DTC ’07 17-44, Manderveen 17-40, Bentelo 17-34 (56-19), Langeveen 17-34 (45-20), FC het Centrum 16-33, Hengelo 17-29, TVV 18-24, Haaksbergen 16-16, Vilsteren 17-8,Vosta 17-5 en Mariënheem 17-2.

Vilsteren heeft zondag geen competitieverplichting. Op 28 mei staat een uitwedstrijd tegen FC het Centrum (Enschede) op het programma. Aftrap: 14.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.