Bostheater Ommen trapt af met Her Majesty

0228545_Bostheater_-_Her_Majesty.jpg
.

OMMEN – Bostheater Ommen maakt zich op voor een daverend zomerseizoen. Na twee ellendige coronajaren, doorspekt met afgelastingen en verplaatsingen is de hoop gevestigd op een mooie, zonnige zomer, met schitterende al dan niet uitgestelde optredens van topartiesten.

Naast grote namen en bewezen artiesten als Danny Vera, De Dijk en Ilse DeLange wordt zeker ook gedacht aan regionaal talent, kindervoorstellingen voor de kleintjes en nog niet ontdekte muzikale pareltjes, die in het amfitheater van Ommen de kans krijgen zich te presenteren. Voor de grotere namen wordt entree gevraagd, daarnaast is er een breed scala aan voorstellingen welke gratis bijgewoond kunnen worden. Even om teleurstelling en onnodige energieverspilling te voorkomen, de optredens van de Edwin Evers Band, De Dijk en Danny Vera zijn uitverkocht. Nog wel verkrijgbaar zijn tickets voor Her Majesty (zaterdag 21 mei), The Tallest Man on Eart (14 augustus), Ilse DeLange (zaterdag 3 september) en The Legends We’ve Lost (zaterdag 24 september).Eerbetoon

De eer om de aftrap van het nieuwe seizoen te doen is aan Her Majesty, met de nieuwe show ‘Are You Ready For The Country’. Hé…, wacht es, was dat niet de titel van een song van de onvolprezen troubadour Neil Young? Bingo! Na Déjà vu (2016) en Marrakesh Express (2018) is het nu tijd voor een nieuw muzikaal avontuur dat als naam de sticker Are You Ready For The Country opgeplakt kreeg. De tour is een waar eerbetoon aan de geschiedenis van de countryrock. Dit genre ontstond nadat pak ‘m beet in de jaren zestig muzikanten invloeden vanuit de country toevoegden aan hun muziek. De musici van Her Majesty wagen zich onder meer aan het werk van pioniers in dit genre, denk daarbij aan grootheden als Bob Dylan, Gram Parsons en Gene Clark. Ook countryrockhelden van een decennium later komen aan bod, zoals The Band, The Byrds, Buffalo Springfield, Creedence Clearwater Revival, Neil Young en The Grateful Dead. En welzeker, ook muziek van meer eigentijdse artiesten, als Wilco en The Jayhawks.
Wie het optreden van Her Majesty in 2016 of 2018 heeft bijgewoond moet, kan niet anders, diep getroffen zijn door de samenzang van de band, welke van megahoge kwaliteit is. Overdreven? Niet volgens de Volkskrant: “Samenzang van een bijna angstaanjagende perfectie.” Het belooft weer een avond vol betoverende muziek te worden, een reis naar het Amerikaanse platteland, door het heden en verleden. Genoeg getikt, ontdek het zelf in het Bostheater op zaterdag 21 mei 2022!Golfkarretje

Slecht ter been? Dat is natuurlijk erg vervelend, maar de vrijwilligers van het theater helpen je graag op weg. Met een golfkarretje wordt je gebracht en gehaald tot en vanaf pal voor de ingang. Mensen in een rolstoel kunnen dichtbij de ingang worden afgezet en krijgen een mooi plekje kort bij het podium. Liever kijken vanaf een afstandje? Geen probleem. Aan de bovenring zijn speciaal plaatsen ingericht voor rolstoelgebruikers.
En wie zegt: nou, nou, na zo’n avondje wil ik liefst zo snel mogelijk naar bed, geen probleem, op loopafstand, of bijna kruipafstand, kun je verblijven op Camping Ommerland. Tentje opzetten, huisje huren of een bungalow, of zelfs een eigen luxe safaritent met eigen sanitair en keuken, het kan allemaal. Maak er een gezellig en lekker weekendje weg van.Tickets bewaard?

Een laatste weetje: de show van Het Majesty is het verplaatste concert van 28 juni 2020 en 3 september 2021. We gaan er van uit dat ook in dit geval drie keer scheepsrecht is. Voor wie de tickets bewaard heeft: die blijven vanzelfsprekend gewoon geldig, je komt zonder mankeren binnen met de barcode. Info voor de agenda: zaterdag 25 juni brengt de gelegenheidsformatie Grollo een ode aan de legendarische band Cuby & the Blizzards. De portemonnee kan op zak blijven. Dit optreden wordt gratis aangeboden. In juli staan tevens twee gratis kindervoorstellingen gepland. Op de tiende komt kinderheld Dirk Scheele de boel op stelten zetten en 24 juli is het tijd voor De Verrukkelijke Kinderbakshow. Tussendoor, op zaterdag 16 juli gaat het los met Broken Brass, een garantie voor hogeschool getoeter en gedrum. In augustus en wel zaterdag de zestiende gaat de ‘Tom Waits van Friesland’ genaamd Jack Bottleneck op herhaling in Ommen. Op zondag de 21e is er jeugdtheater met Bon Dia en vrijdag de 26e is het podium voor Judy Blank, een singer-songwriter uit Utrecht, wellicht bekend uit het programma beste singer-songwriter van Nederland waar ze het in 2013 schopte tot de tweede plaats achter Michael Prins. Ook voor deze shows wordt geen entree gevraagd. Check website www.bostheaterommen.nl.

Tekst/Foto: Willem Lampe