Beerzerveld wil bouwen in Beerzerveld

0228530_Infoavond_platform_bveld_mberg_05.jpg
.

De vraag naar woningen is groot

BEERZERVELD/MARIENBERG – Omdat het in de huidige woningmarkt moeilijk is een woning te kopen, zijn er her en der collectieven opgestaan. Zo ook het Platform Beerzerveld-Mariënberg.

Op 20 april presenteerde dit platform zich tijdens een bijeenkomst in HCR Beerzerveld – waar zeker 90 bezoekers op af kwamen – en introduceerde het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (C.P.O). Met dit C.P.O kunnen de inwoners onder meer zelf kiezen wie er in Beerzerveld komt te wonen. “Dat geeft licht aan de horizon”, zo geeft het platform aan. “Daarbij – als je al een woning vindt – zal deze hoogstwaarschijnlijk niet in Beerzerveld staan. In tegenstelling tot Mariënberg, kent Beerzerveld de afgelopen jaren namelijk weinig nieuwbouw. Voor de starter op de woningmarkt, als ook voor gezinnen en senioren, zijn er geen mogelijkheden om te bouwen. Mensen blijven wonen waar ze al jaren wonen, er is geen doorstroming in de huizenmarkt en dit gaat ten koste van de leefbaarheid en de toekomst van het dorp.”

Snelste weg

De belangstelling om in Beerzerveld te wonen is groot, dat blijkt wel uit de 70 aanmeldingen voor een woning. Er is zowel vraag naar starters- als naar seniorenwoningen, zowel in de koop- alsmede in de huursector. Op dit moment wordt het platform ambtelijk ondersteund door provincie Overijssel, daarnaast vindt er op 19 mei een vervolggesprek plaats met de gemeente Ommen. Wethouder Bart Jasper Faijer, nu nog portefeuillehouder ‘wonen binnen de bebouwde kom’, brengt binnenkort een bezoek aan Beerzerveld om te kijken wat de snelste weg is om hier woningen te realiseren. En medio juni hoopt het platform de nieuwgekozen gemeenteraad van Ommen op bezoek te krijgen.

Wetswijziging

Het platform: “Gemeenten mogen binnenkort meer woningen toewijzen aan eigen inwoners. De huisvestingswet zal hiervoor worden gewijzigd. Een belangrijk punt in deze wetswijziging is, dat het van belang is dat jongeren en gezinnen de kans krijgen om in hun eigen dorp te blijven wonen. Ook moeten ouderen hier kunnen blijven wonen, zeker wanneer ze bijvoorbeeld mantelzorg nodig hebben. De gemeenteraad van Ommen heeft met de uitgebrachte en aangenomen motie op 1 april 2021, genaamd: ‘Burgerinitiatief Beerzerveld’, hier al groen licht voor gegeven.”

Oproep

Platform Beerzerveld-Mariënberg wil ervoor zorgen dat er, in goed overleg met zowel de bewoners, de provincie als de gemeente, zo snel mogelijk kan worden gebouwd in Beerzerveld en doet hierbij een oproep: “Wie weet er een leuke naam voor dit nieuwbouwproject? We laten ons graag verrassen, mail het naar info@platformbm.nl.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.