Uit Hei en Dennen: Allerlei

Wekelijks schrijf ik mijn stukje voor het Ommer en Dalfser nieuws en vaak heb ik vrij snel een onderwerp te pakken. Maar vóór ik aan het schrijven toekom, moeten er helse toeren worden verricht om zelfs maar in het gewenste programma te komen. In de eerste plaats kijk ik nooit wat er zoal binnenkomt. Het meeste is toch spam. Om de column te tikken heb ik de juiste inlogcode nodig en geloof het of niet, die kan ik NOOIT vinden. Vroeger wel hoor, maar ja, er kwam een nieuwe laptop met zijn geheel eigen systeem. Dus iedere donderdagmiddag zit ik versteend naast mijn Gerrit, die alles probeert op te lossen. Hij legt het me ook niet meer uit, want ik onthoud het toch niet. U denkt natuurlijk: “Mens hoe onnozel kun je zijn?” Tja, oefening zou kunst moeten baren, maar helaas, ik oefen te weinig. Zo zit mijn nieuwe laptop vol met krankzinnige mail, waar geen touw aan vast te knopen is, voor zover een mens ooit een touw ergens aan vast wenst te knopen hè! Ik heb geen enkele moeite een item te kiezen waar ik over wil schrijven. Niet dat mijn leven zo spannend en interessant is, maar er gebeurt in een week altijd wel iets grappigs of treurigs om over te schrijven. Mijn vriendin kocht vorige week een beeldschoon vest/jasje in Dalfsen. Ze was er helemaal verguld mee. Dus blij naar huis, waar ze ontdekte dat ze een zelfde vest in de kast had hangen. Kan gebeuren, hoe ouder we worden, hoe meer we (soms) vergeten. Ik was met Oldenhaghe meneer vanmiddag bij de 7 Deugden in Dalfsen en ben even naar de winkel gelopen om het vest te retourneren. In die tijd, hoogstens een paar minuten, presteerde hij het om acht snoeihete bitterballen te verorberen. Mijn gehemelte zou aan flarden zijn, het zijne niet. Kwestie van gewenning? Het is al gauw Koningsdag, wat zouden de dames aanhebben?? Als ze er alle drie bij zijn, want Amalia heeft een jaar vrij en Alexia zit op een kostschool in Engeland. Ariane wordt ook al een hele dame, de tijd vliegt. Ik zit aan het beeld gekluisterd die dag. Beetje tuttig hè. Wat heb ik nou met die familie te maken? Maar ja, zij zijn leuk, aardig en benaderbaar voor de mensen langs de weg. Bovendien is het hun core business. Je vertonen aan het volk.

Antoinette

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.