Oese Volluk geeft Benefietvoorstelling voor ALS

DALFSEN – Toneelgroep Oese Volluk speelt op zaterdag 9 april het blijspel ‘José Passé’ in de Overkant in Dalfsen. De opbrengst van deze benefietvoorstelling gaat naar Tour du ALS, het grootste evenement dat door Stichting ALS Nederland georganiseerd wordt. De twee ALS-teams uit Dalfsen en Nieuwleusen zijn dit jaar ook van de partij en beklimmen op 9 juni de Mont Ventoux. Gehoopt wordt uiteraard op een groot bedrag waarmee onderzoek naar ALS kan worden gedaan zodat deze ziekte de wereld kan worden ‘uitgetrapt’.

Het decor op deze avond is de net geopende passantenhaven, waar Peter Tromp is begonnen als havenmedewerker. Peter is, wat hij noemt ‘happy single’ en iemand die het leven neemt zoals het komt. Zijn lijfspreuk is dan ook ‘aan mijn lijf geen wijf’. Er is genoeg te doen in de haven, omdat deze aan de milieuregels van de Blauwe Vlag moet voldoen. Peter moet de processierups bestrijden met een biologisch bestrijdingsmiddel, die alleen de processierups verdelgt en de andere flora ongemoeid zou moeten laten…..
Peter ging er vanuit dat havenmeester José zijn leidinggevende was, maar Gerwin Verduijn, die door de gemeente Dalfsen is aangesteld, bemoeit zich met alles en iedereen.

Mystery guest

Gerwin krijgt het op zijn beurt aan de stok met, wat hij noemt ‘de hangouderen’ uit het naastgelegen verzorgingstehuis. Deze Janna en Anna komen dagelijks in het havengebouw. Ze horen dat een mystery guest de haven komt controleren. De beide oudjes maken er een serieus spel van om deze te ontmaskeren. Zoals bij echte detectives is hun credo dat iedereen verdacht is, totdat het tegendeel bewezen is. Ze vinden dat alle middelen zijn toegestaan om de waarheid boven water te krijgen. Hun onderzoeksmethoden hebben soms hilarische gevolgen.

Oese Volluk voert het blijspel ‘José Passé’ een aantal malen op in de regio. Op 6 en 8 april in de Ontmoetingskerk in Nieuwleusen (8 april is uitverkocht). Op zaterdag 16 april in de Carrousel in Ommen en op zaterdag 23 april in Theater de Baron in Dedemsvaart. De voorstelling begint telkens om 20.00 uur en een kaartje kost 8 euro. Reserveer op tijd uw kaarten via: 06 -33313355 of via

www.toneelgroepoesevolluk.nl

 

Foto: Judith van Zoelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.