Uit Hei en Dennen: ‘Ik ben even naar…..’

Het nieuwe jaar is al even begonnen, maar vanaf deze plek (op de bank in de serre) wens ik u toch nog allen een gezond fijn nieuwjaar. Het bleef oudjaarsnacht opvallend rustig in onze omgeving, Mede namens twee bange hondjes dank ik iedere gedragsgetrouwe medemens voor deze stilte. Hebben wij voornemens uitgesproken naar elkaar? Niet echt, ik heb mezelf beloofd niet te zeuren over de vele uitspraken van Gerrit, die iedere dag roept: “Ik ben even naar…………..” Dat ‘even’ is maar net wat hij daarin ziet. Het verschilt enorm van mijn ‘even’. Een uurtje is nog even, maar een halve dag vind ik nèt wat langer. Gerrit was tijdens de kerstweek met zijn kinderen en aanhang een weekje in Oostenrijk. Ik wilde niet mee, want sneeuw, kou en ijs zijn geen vrienden van mij. Dat berouwde ik achteraf wel. Toen ik iets met plastic in mijn magnetron schoof en op de aan knop drukte, viel het elektrisch licht uit. Help, alles donker en NU? Attente buurman Koggel schoot te hulp en met licht van een zaklantaarn bij de stoppenkast kwam door één handbeweging er weer licht in huis. Leve Wim!!!! Het is niet knus om slechts door hondjes omringd met de feestdagen in dit grote huis te zijn. Ik woon hier al weer 27 jaar, en was hier zo vaak alleen. Maar met het klimmen der jaren vind ik het steeds minder plezierig. Ik kom vaak bij mensen in Oldenhaghe. Eén van mijn vriendinnen woont daar zeer gerieflijk. Het is gewoon als thuiskomen in haar vroegere grote huis. Met eigen meubels, schilderijen en ornamentjes. Zij is iedere dag weer verbaasd en verrast over de zeer kundige attente verzorging. Ik heb al vaker Oldenhaghe geroemd en benoemd, maar echt, het is een genoegen om daar je seniorentijd door te brengen. Hoeveel van uw goede voornemens zijn al in de prullenbak beland? Die van mij zit vol! Gelukkig heb ik mijn voornemens nooit kenbaar gemaakt, zo wijs ben ik wel. Milder blijven bij plannen die niet doorgaan, het veel later thuiskomen door uitlopen van vergaderingen van Gerrit, het uitlaten van onze hondjes bij storm en regen, het afwassen van serviesgoed…………Nu denkt u: “Heeft dat mens geen vaatwasmachine?” Jawel, maar ik vind het veel simpeler om de boel af te wassen. Gaat veel sneller, heb je alles eerder weer schoon in de kast (had u niet van mij gedacht hè)?

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.